15 Nisan 2008 00:00

Sivasspor tarihe geçti

Ligde Kayserispor’u yenerek bu sezon ki 20. galibiyetine imza atan Sivasspor, bir sezonda 20 galibiyet barajına ulaşan takımlar arasına adını yazdırarak Türk futbol tarihine geçti.

Paylaş

Ligde Kayserispor’u yenerek bu sezon ki 20. galibiyetine imza atan Sivasspor, bir sezonda 20 galibiyet barajına ulaşan takımlar arasına adını yazdırarak Türk futbol tarihine geçti.
Bu sezon aldığı başarılı sonuçlarla futbolseverlerden alkış alan ve ortaya koyduğu performansla futbol otoritelerinin beğenisini kazanan Sivasspor, Kayserispor’u deplasmanda 1-0 mağlup ederek bu sezonki 20. galibiyetine imza attı.
Sivasspor, bu galibiyetle hem zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü, hem de bir sezonda 20 galibiyet barajına ulaşan takımlar arasına adını yazdırarak Türk futbol tarihine geçti.
Birinci Futbol Ligi’nin 50 yıllık tarihinde, şampiyonluk yaşayan 4 takım olan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor dışında 20 galibiyet barajına şimdiye dek sadece Sarıyer ve Gaziantepspor ulaşmıştı.
Sarıyer, 1988-1989 sezonunda 21 galibiyet elde ederek ligi 4. sırada tamamlarken, 2000-2001 sezonunda ise Gaziantepspor, 20 galibiyetle 3. sırada yer almıştı.
Bu sezon 30. hafta sonu itibariyle, Sivasspor’un yanı sıra Fenerbahçe ve Galatasaray’ın da 20’şer galibiyeti bulunuyor.
Yarıştan kopmuyor
Öte yandan Süper Lig’de zirve mücadelesi veren Sivasspor, Kayserispor’u da deplasmanda mağlup ederek zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü.
Zirve yarışı verdiği rakiplerinden Fenerbahçe’nin Ankaraspor ile deplasmanda 2-2 berabere kaldığı, Beşiktaş’ın sahasında OFTAŞ Spor’a 1-0 mağlup olduğu, Galatasaray’ın ise sahasında Trabzonspor’u 1-0 mağlup ettiği haftayı, Kayserispor’u yenerek 3 puanla kapatan Sivasspor, Galatasaray ile birlikte zirvede haftayı en karlı kapatan takım oldu.
Sivasspor, Kayserispor karşısında aldığı galibiyetle hem zirvedeki rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray’ı takibini sürdürdü, hem de haftayı puansız kapatan Beşiktaş ile puan farkını 3’e çıkararak Avrupa Kupaları’na katılma yolunda büyük bir avantaj elde etti.
Ligin son 4 haftasına 67 puanlı lider Fenerbahçe ve aynı puana sahip ikinci Galatasaray’ın 3 puan gerisinde üçüncü sırada giren Sivasspor, gelecek hafta sahasında Ankaraspor’u konuk edecek.
Sezon sonunda en az Şampiyonlar Ligi veya UEFA Kupası’na katılmayı hedefleyen Sivasspor’un son 4 haftada alacağı sonuçlar merakla bekleniyor. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Efes Pilsen maç fazlasıyla lider

SONRAKİ HABER

Süreyya Ayhan yine Tahkim’e gidecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...