15 Nisan 2008 00:00

CHP’de yarış hızlanıyor

CHP’nin 26-27 Nisan tarihlerinde yapılacak olan 32. Olağan Büyük Kurultayına iki hafta kala kulis çalışmaları hızlandı.

Paylaş

CHP’nin 26-27 Nisan tarihlerinde yapılacak olan 32. Olağan Büyük Kurultayına iki hafta kala kulis çalışmaları hızlandı. Adaylar, delegelere dönük çalışmalarını sürdürürken, bir süre önce adı adaylar arasında geçen eski Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay, aday olmayacağını açıkladı. Adayların, resmen aday olabilmeleri için kurultayda toplam delege sayısının yüzde 20’si olan 253 imza gerekiyor.
Genel başkan adayları, Haluk Koç, Umut Oran ve Ayhan Yalçınkaya çalışmalarını sürdürürken, diğer bir isim Tolga Yarman ise şu ana kadar bir çalışma yapmadı. Kurultayda Baykal’ın, en ciddi rakibi olarak gözüken ve imza sorunu bulunmadığını söyleyen Koç, Doğu ve Güneydoğu illerinde delegelerle buluşuyor. Koç, kurultayda CHP Lideri Baykal’a imza vereceklerini açıklayan İstanbul ve İzmir’de de çalışma yapacak. Koç, bu delegelerin bir bölümünün oyunun rengini değiştirmek için çalışmalarını kurultaya kadar sürdürecek.
Genel Başkan adaylığını Sivas’tan duyuran Parti Meclisi Üyesi Ayhan Yalçınkaya ise, kurultaya az bir zaman kala mümkün olduğunca çok delegeye ulaşmanın hesabını yapıyor. Yalçınkaya, adaylığını açıkladıktan sonra Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Mardin, Adana ve Osmaniye’de temaslarda bulundu.
CHP Lideri Deniz Baykal’ın bir dönem yakın kurmaylarından olan Ankara Milletvekili Eşref Erdem’in desteğini arkasına alan tekstilci Umut Oran ise delegelere mektup ve telefon yoluyla ulaşıyor.
Fizik Profesörü Tolga Yarman’ın ise adaylığını açıklamasına karşın henüz bir çalışma yapmaması dikkat çekti.
Tomanbay çekildi
Çalışmalarını, CHP’de Demokratik Değişim Hareketi adıyla sürdüren Prof. Dr. Mehmet Tomanbay ise, kurultayda aday olmayacağını açıkladı. Tomanbay, ANKA’ya yaptığı açıklamada, CHP tüzüğünün antidemokratik olduğunu söyledi. CHP’de “adil olmayan bir genel başkanlık yarışının” hakim olduğunu ifade eden Tomanbay, “CHP’de parti içi demokrasi ve demokrasi mücadelesi vermeden genel başkanlık yarışına katılmak bireysel çıkış olur” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Hristofyas-Talat polemiği

SONRAKİ HABER

301 tartışması alevlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa