15 Nisan 2008 00:00

Tunceli’ye gelen DTP’li heyet: Operasyonlara son verilsin

Tunceli’nin Nazımiye ilçesi kırsalında çıkan çatışmanın ardından kente gelen DTP’li heyet, bölgede yaşanan operasyonların bir an önce durdurulmasını ve çatışmada yaşamını yitirenlerin kimliklerinin tespit edilerek ailelerin kaygılı bekleyişine son verilmesini istedi.

Paylaş

Tunceli’nin Nazımiye ilçesi kırsalında çıkan çatışmanın ardından kente gelen DTP’li heyet, bölgede yaşanan operasyonların bir an önce durdurulmasını ve çatışmada yaşamını yitirenlerin kimliklerinin tespit edilerek ailelerin kaygılı bekleyişine son verilmesini istedi.
Nazımiye’nin Dokuzkayalar (Markasor) kırsalında 9 Nisan’da çıkan çatışmada 11 PKK’linin yaşamını yitirdiği iddia edilmişti. Yaşanan çatışmanın ardından Tunceli Devlet Hastanesi’ne 7 cenaze getirilmiş, bir cenaze de sabah saatlerinde Kutuderesi’nde bir çayın kenarında bulunmuştu. Çatışmanın ardından kente gelen DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, DTP Eş Başkan Yardımcısı Nursel Aydoğan, DTP PM Üyesi Ahmet Cengiz’den oluşan DTP’li heyet, görüşmelerinin ardından Sanat Sokağı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, DTP Tunceli İl Başkanı Murat Polat, Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil ve kentte bulunan kitle örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Açıklamayı yapan DTP Eş Başkan Yardımcısı Nursel Aydoğan, devam eden operasyonların genişleyerek sürmesinin ailelerde büyük kaygı ve gerginlik yarattığını ifade etti. Aydoğan, İHD, Baro, sendikalar, siyasi parti temsilcileri ve diğer demokrasi güçleri ile yaptıkları görüşmelerde kentteki bu gergin atmosfere dikkat çektiklerini ifade ederek, bir an önce ailelerin bu kaygılı bekleyişlerine son vermenin önemine işaret ettiklerini söyledi. Aydoğan, “Başta valilik ve Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere, kentteki tüm yetkili ve sorumlu makamların, hastane morgunda bekletilen cenazelerin kimlik tespitlerini yaparak bir an önce ailelere teslim edilmesini sağlamaları gerekmektedir” diyerek, yüzlerce annenin kaygılı beklentisine son verilmesinin insani, vicdani ve etik değerler açısından en uygun yol olacağını söyledi.
‘Operasyonlar durdurulsun’
Ayrıca kentin kırsal kesiminde yürütülen operasyonların durdurulmasını dile getiren Aydoğan, “Ülkenin en temel sorunu Kürt sorunudur ve bu sorunun çözümü için gösterdiğimiz demokratik, siyasal ve barışçıl çözüm arayışlarına AKP Hükümeti şiddet, operasyon ve imha politikaları ile çözümsüzlüğü dayatıyor” dedi.
Açıklama sırasında sık sık, “Şehit namirin”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganları atıldı. (Tunceli/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Bölgedeki şiddet kan davalarını kışkırtıyor

SONRAKİ HABER

Yaşadıklarımı unutmayacağım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...