15 Nisan 2008 00:00

Dܒde açlık grevi

Dicle Üniversitesi öğrencileri, son dönemlerde üniversitede yaşanan gözaltı ve soruşturmaları protesto etmek için süresiz açlık grevi başlattı.

Paylaş

Dicle Üniversitesi öğrencileri, son dönemlerde üniversitede yaşanan gözaltı ve soruşturmaları protesto etmek için süresiz açlık grevi başlattı. “Bu üniversitede açlık grevi var” pankartı arkasında kurdukları çadırda açlık grevine başlayan öğrenciler, gözaltı, soruşturmaların ve baskıların son bulmasını istediler.
“Fidan diktiğim için yargılandım”, “Zafer işareti yaptığım için tutuklandım” dövizlerinin de dikkat çektiği açlık grevi eylemine destek sunmak için DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in yanı sıra çok sayıda kurum ve sendika başkanı da katıldı. Eylemde, davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Milletvekili Sebehat Tuncel’in de halay çektiği eylemde, Dicle Üniversitesi öğrencileri üzerindeki baskıların son bulması talep edildi.
Dekanlıktan polis tehdidi
Açlık grevine katılan öğrenciler ile dekanlık arasında bir süre tartışma yaşandı. Amaçlarının kargaşa çıkarmak olmadığını belirten öğrenciler, rektörlük ile görüşmek istediklerini belirtirken, dekanlık çadırın kaldırılmaması halinde polis çağıracağı tehdidinde bulundu. Bunun üzerine öğrenciler, eylemlerinden sonuç alıncaya kadar fakülte önünde süresiz açlık grevini sürdüreceklerini duyurdular.
Öğrenciler adına yapılan açıklamada, Akdeniz Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversitede baskıların arttığına dikkat çekildi. Açıklamada, Dicle Üniversitesi’nde 300 öğrencinin soruşturma aldığına vurgu yapılarak, çıkarıldıkları mahkemenin beraat kararı vermesine rağmen öğrencilerin okuldan uzaklaştırıldığı da kaydedildi.
DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de bir konuşma yaptı. Tuncel, “Öğrenciler eğer açlık grevine gidiyorsa bu Türkiye demokrasi açısından kabul edilemez bir durumdur” dedi.
Akdeniz Üniversitesi’nde yaşananları da hatırlatan Tuncel, öğrencilere yönelik saldırılara karşı desteklerini sürdüreceklerini vurguladı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

Ulusoy tutuklandı

Akdeniz Üniversitesi’ndeki ülkücü saldırıda başrolü oynayan ve öğrencilere ateş eden Ömer Ulusoy’un da aralarında bulunduğu 7 kişi daha tutuklandı.
Provokatör Ömer Ulusoy ve adı açıklanmayan bir arkadaşı ile Ümit Çimen, Hasan Alpboğa, Cem Yılmaz, Muzaffer Çimen ve Suat Doğan adlı öğrenciler, önceki gün sevk edildikleri adliyede nöbetçi savcı tarafından 5.5 saat sorgulandı. Savcılıktaki ifadelerinin ardından Ömer Ulusoy ‘adam öldürmeye teşebbüs’, ‘ateş etmek’, ‘6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet’ ve ‘suça tahrik’, diğer 6 kişi ise ‘suç işlemeye tahrik’, ‘yaralama’ ve ‘kamu malına zarar verme’ suçlamasıyla tutuklandı.
ÖNCEKİ HABER

Yayınevi zanlısı Günaydın’ı suçladı

SONRAKİ HABER

Barış yolculuğunda ‘zorunlu’ dönüş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...