15 Nisan 2008 00:00

Yayınevi zanlısı Günaydın’ı suçladı

Malatya’daki yayınevinde 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın sanıklarından Cuma Özdemir, “Günaydın bize ‘Malatya’da misyonerler var, bunlar Müslümanlığı yok edecekler, PKK ile bağlantıları var’ dedi” diye konuştu.

Paylaş

Malatya’daki yayınevinde 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın sanıklarından Cuma Özdemir, “Günaydın bize ‘Malatya’da misyonerler var, bunlar Müslümanlığı yok edecekler, PKK ile bağlantıları var’ dedi” diye konuştu.
Duruşmada tutuklu sanıklar Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker ve Salih Gürler salonun dışına çıkarılarak Cuma Özdemir’in ifadesine başvuruldu. Zirve Yayınevi davasının 5. duruşması Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık ve mağdur yakınları ile tutuklu ve tutuksuz sanıkların katıldığı duruşma, dün sabah 09.15’te başladı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı duruşmaya, öldürülen Alman Tilman Geske’nin eşi Suzanna Geske, Necati Aydın’ın babası İbrahim Yüksel, annesi Hatice Yüksel, Emre Günaydın’ın babası Mustafa Günaydın, Almanya’nın Ankara Konsolos vekilleri Dietmar Petring ve Julia Jung, İHD Bölge Temsilcisi Mehti Perinçek ile sanık ve mağdur avukatları katıldı.
Duruşmada, sabah saatlerinde sanık Cuma Özdemir’in ifadesi alındı. Günaydın’ın avukatı Niyazi Tokmak tarafından, müvekkilinin olay tarihinde 18 yaşından küçük olduğu yönünde mahkemeye dilekçe sunuldu.
CUma Özdemir şöyle ifade verdi “Emre Günaydın, bize misyonerler Müslümanlığı yok edecekler, PKK ile bağlantıları var’ dedi.” Emre Günaydın’ın kendilerine “Bu işin dönüşü yok, kafanıza sıkarım” dediğini öne süren Özdemir, mahkeme heyetinin, “Hamit Çeker’in de senin de cezaevine istettiğiniz elbiselerin içinde SIM kart çıktı, sizi yönlendiren mi var” yönündeki sorusuna, Cuma Özdemir, “Ailemden yurttaki elbiselerimi istemiştim, tesadüfen içinde eski SIM kartımın olduğu ceket gelmiş” dedi.
Olayı anlattı
Özdemir, olay günü Zirve Yayınevi’ne Abuzer Yıldırım’la Emre Günaydın’ın önce gittiğini, kendilerini de mesaj çekerek çağırdığını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:
“İçeri girdiğimizde Emre Günaydın, bizi içeridekilerle tanıştırdı. Emre Günaydın, Necati Aydın’a sorular sormaya başladı.’Bizde Hazreti Muhammed var, peygamber olarak, sizde kim var?’ diye sorunca, Necati Aydın, Muhammed diye bir peygamberin olmadığını söyledi. Birbirlerine küfür ettiler. Sonra Abuzer Yıldırım, Necati Aydın’ın üstüne yürüdü. Herkes ellerindeki bıçakları çıkardı. Necati Aydın, ‘Aramızda hallederiz’ dedi. Emre Günaydın, Necati Aydın’ı, Hamit Çeker Tilman Geske’yi, Abuzer Yıldırım da Uğur Yüksel’i bağladı. Emre, kapının anahtarlarını alıp kapıyı kitledi.”
Özmirin ifadesinden sonra duruşmaya ara verildi. Gazetemizin baskıya girdiği saatlerde duruşma devam ediyordu. Davada, beşi tutuklu yedi sanık için 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 24 buçuk yıla kadar hapis cezası isteniyor. (Malatya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Askerlerin soruşturması İstanbul’a alınsın’

SONRAKİ HABER

Dܒde açlık grevi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...