15 Nisan 2008 00:00

‘Askerlerin soruşturması İstanbul’a alınsın’

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürüldüğü dönemde Trabzon’da görevli olan Albay Ali Öz’ün de aralarında bulunduğu 10 asker hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmanın,

Paylaş

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürüldüğü dönemde Trabzon’da görevli olan Albay Ali Öz’ün de aralarında bulunduğu 10 asker hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmanın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülmesi istendi. Dink ailesinin avukatları Fethiye Çetin, Bahri Bayram Belen ve Ergin Cinmen, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelerek 18 sayfadan oluşan dilekçeyi Hrant Dink cinayeti soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı’na verdi.
Avukat Engin Cinmen, adliye çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Trabzon Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki dosyanın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyasıyla birleşmesi gerektiğini söyledi. Cinmen, “Taleplerimizi bu şekilde hem buraya, hem de Trabzon Savcılığı’na verdik” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Dayakla eğitim olmaz

SONRAKİ HABER

Yayınevi zanlısı Günaydın’ı suçladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...