15 Nisan 2008 00:00

Geçmişe döndüren yoksulluk

AKP Hükümetinin ekonomi düzeliyor sözlerine Alibeyköylü kadınlar çocuklarının boş beslenme çantalarını göstererek cevap veriyor.

Paylaş

AKP Hükümetinin ekonomi düzeliyor sözlerine Alibeyköylü kadınlar çocuklarının boş beslenme çantalarını göstererek cevap veriyor. AKP Hükümeti zam yapmaya devam ederken, geçtiğimiz günlerde Alibeyköy’ün Karadolap Mahallesi’nde kadınlar ekmek zamlarını protesto ettiler. Alibeyköy’ün en yoksul mahallerinden biri olan Karadolap’ta, kadınlar ev ekonomisine katkıda bulunmak, giderleri azaltmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Gece kondular arasında dolaşırken bahçelere kurulan saç sobaları takılıyor gözümüze. Kadınlar saç üzerinde ekmeklerini pişiriyor, tüpten tasarruf etmek için yemeklerini dahi zaman zaman bu sobalarda yapıyorlar.
Daha ucuz ekmek yapmak, yemeklerine katık yapmak isteyenlerden birisi de bu mahalle sakinlerinden Necla Sayılgan. Otuz yıl önce evlenerek Adana’dan İstanbul’a gelen Sayılgan önceki yıllarda, kendi çocuklarını böyle ekmek yaparak doyurur, ekmeğin içine turşu koyar yedirirmiş. Şimdi torunlarını bu sac sobada pişirdiği ekmeklerle besler olmuş. Yoksul semtlerde sofralara koyulan aş sayısı azalırken, ekmek sayısı da artıyor. (İstanbulEVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Eyüp’te trafik çilesi

SONRAKİ HABER

Ebru sanatının kazandırdıkları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...