16 Nisan 2008 00:00

Sivas deplasman grafiğini düzeltti

Ligde ‘’3 Büyükler’’ ile zirve mücadelesi veren Sivasspor, ikinci yarıda oynadığı 7 deplasman maçında yenilgi yüzü görmedi

Paylaş

Ligde ‘’3 Büyükler’’ ile zirve mücadelesi veren Sivasspor, ikinci yarıda oynadığı 7 deplasman maçında yenilgi yüzü görmedi.
Bu sezon iç sahada oynadığı 15 maçta 12 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet elde ederek topladığı 37 puanla, evinde 38 puan toplayan Fenerbahçe’den sonra ligin en başarılı ikinci takımı olan Sivasspor, zirve yarışının giderek daha da çekişmeli bir hale geldiği son haftalarda, iç sahadaki bu başarı grafiğini deplasman maçlarına da yansıtmaya başladı.
Sezonun ilk yarısında dış sahada, evindeki maçlara oranla daha başarısız bir grafik çizen Sivasspor, ikinci yarıda deplasman maçlarında da başarılı sonuçlar elde ediyor.
Sezonun ilk yarısında dış sahada oynadığı 8 maçta 3 galibiyet, 4 mağlubiyet, 1 beraberlik elde eden Sivasspor, bu 8 maçta deplasmanda 10 puan toplayabilmişti.
Sezonun ilk yarısında deplasmanda Trabzonspor’u hükmen 3-0, Ç.Rizespor’u 2-0 ve Beşiktaş’ı 2-1 mağlup eden Sivasspor, dış sahada Fenerbahçe’ye 1-0, Konyaspor’a 2-1, Ankaraspor ve Galatasaray’a da 2-0’lık skorlarla mağlup olmuş, Ankaragücü ile 2-2 berabere kalmıştı.
Deplasmanda en son ligin 16. haftasında Ali Sami Yen Stadyumu’nda Galatasaray’a 2-0 yenilen Sivasspor, bu mağlubiyetin ardından ikinci yarıda oynadığı 7 deplasman maçında yenilgi yüzü görmedi.
İkinci yarıda dış sahada İstanbul B.Belediyespor’u 2-0, Kasımpaşa’yı 4-0, OFTAŞ Spor’u ve Bursaspor’u 1-0’lık skorlarla yenen Sivasspor, son deplasman maçında da Kayserispor’u 1-0 mağlup etmeyi başardı.
Sivasspor, Kayserispor karşısında aldığı galibiyetle, ikinci yarıdaki 5’inci, bu sezon ise 8’inci dış saha galibiyetine imza attı. Bu galibiyetlerin yanı sıra Sivasspor, ikinci yarıda deplasmanda Gaziantepspor ile 0-0, V.Manisaspor ile de 1-1 berabere kalmıştı.
7 maçta 17 puan
İkinci yarıda dış sahada 5 galibiyet, 2 beraberlik elde ederek 17 puan toplamayı başaran Sivasspor, aynı başarıyı elde eden Fenerbahçe ile birlikte ikinci yarının deplasmandaki en başarılı iki takımdan biri.
Ayrıca, şu ana kadar dış sahada oynadığı 15 maçta 27 puan toplayan Sivasspor, dış sahada 31’er puan toplayan Galatasaray ve Beşiktaş ile 29 puan kazanan Fenerbahçe’den sonra deplasmanda en başarılı dördüncü takım. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Roberto Carlos’a büyük onur

SONRAKİ HABER

Meydan’ın yayını durduruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...