16 Nisan 2008 00:00

Uluslararası karikatür festivali başlıyor

Uluslararası 14. Ankara 7-77 Karikatür Festivali başlıyor. Karikatür Vakfı’nın her yıl farklı ülkelerden katılan karikütürcülerle birlikte çocuklara yönelik yaptığı festival, 18-21 Nisan günleri arasında gerçekleştirilecek

Paylaş

Uluslararası 14. Ankara 7-77 Karikatür Festivali başlıyor. Karikatür Vakfı’nın her yıl farklı ülkelerden katılan karikütürcülerle birlikte çocuklara yönelik yaptığı festival, 18-21 Nisan günleri arasında gerçekleştirilecek.
Karikatür Vakfı kurucusu ve FECO (Karikatürcü Kuruluşları Federasyonu) Türkiye Başkanı Nezih Danyal dün yaptığı basın toplantısında, bu yıla kadar festival kapsamında 200’ye yakın yabancı karikatürcüyü ağırladıklarını söyledi. Danyal, yurtdışından katılan sanatçıların eserlerinden oluşan 118 sergi ve 45 yerli sanatçının karikatürleriyle toplam 163 sergi açtıklarını da dile getirerek, serginin son 4 yıldır 7-17 yaş grubu çocuklar için düzenlediklerini ifade etti. Ayrıca 10 uluslararası sempozyum, 13 uluslararası atölye çalışması, 6 açık oturum da yaptıklarını aktaran Danyal, hedeflerinin yabancı karikatürcülerle çocukları tanıştırarak, karikatürü çocuklara tanıtmak ve sevdirmek olduğunu belirtti.
Festival kapsamında “7-17” yaş grubuna ve “7-77” yaş grubuna yönelik iki Karikatür Yarışması’nın ödüllerinin de verileceğini aktaran Danyal, bu sene çocuklar için çizilen “7-77” Karikatür Yarışması’na 61 ülkeden 911 karikatürün katıldığını iletti. “7-77 Karikatür Ödülü”nü Ukraynalı çizer Yuriy Kosobukin’e, “7-17” Karikatür Ödülü’nü ise 11 yaşındaki genç çizer Kutay Erkmen’e sunacaklarını dile getiren Danyal, festival kapsamında karikatür sergileri, çizgi film gösterimleri ve karikatürcülerle çocukların katılacağı atölye çalışmalarının da yapılacağını belirtti.
Festivalde, Japonya’dan katılan iki kadın karikatürcü Toshika Nishida ve Harumi Umahase’nin sergilerini açacaklarını, ayrıca Yunan karikatürcü Feco Levaida’nın sergisinin izlenebileceğini sözlerine ekleyen Danyal, Ankaralı tüm çocukları 18 Nisan’da, palyaçoların da katılacağı açılışa katılmaya davet etti. Nezih Danyal&ın çizgilerinden oluşan çağdaş Nasreddin Hoca karikatürlerinin de seyredilebileceği festivalin tüm sergileri, yaz boyunca Karikatür Vakfı Galerisi’nde de Ankaralıların beğenisine sunulacak. Festivalin açılışı ise, Nezih Danyal Karikatür Vakfı Galerisi’nde saat 10.30’da düzenlenecek. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kürt sanatçılar Diyarbakır’a yürüyecek

SONRAKİ HABER

Cemal Şan’ın üçlemesi çekim aşamasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...