06 Şubat 2012 11:26

BDP: AKP belediyelerimizi hedef gösteriyor

BDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, BDP Batman İl binasına ve Batman Belediyesi’ne yapılan saldırıya ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi.BDP Batman İl binasına ve Batman Belediyesi’ne dün akşam saatlerinde 3 kişi tarafından pompalı silahla saldırı düzenlendiğ

BDP: AKP belediyelerimizi hedef gösteriyor
Paylaş

BDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, BDP Batman İl binasına ve Batman Belediyesi’ne yapılan saldırıya ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

BDP Batman İl binasına ve Batman Belediyesi’ne dün akşam saatlerinde 3 kişi tarafından pompalı silahla saldırı düzenlendiğini hatırlatan Baluken, "Olaydan sonra Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, saldırıya meşru zemin hazırlama, saldırganlara yasal bir kılıf bulma girişiminden başka bir şey değildir. Son dönemlerde özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ve AKP'nin ilgili muhatap kişileri tarafından sürekli olarak belediyelerimiz hedef gösteriliyor" dedi. Baluken, Başbakan Erdoğan'ın neredeyse her grup toplantısında BDP'yi hedef haline getirdiğinin altını çizerek, "Yine AKP'nin yerel yönetimlerden sorumlu eşbaşkan yardımcısı da geçen haftalarda böylesi bir açıklama yapmıştı. Burada belediyelerimizi bilinçli olarak hedef haline getirme ve yapılan bu saldırılara bir siyasi iradeyle destek verme durumu söz konusudur" diye konuştu.

'SALDIRI BATMAN HALKINA'

Baluken, Batman'da yapılan saldırının ardından Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamanın saldırıya meşru zemin hazırlamak ve saldırganlara yasal bir kılıf bulma girişiminden başka birşey olmadığını dile getirdi. Baluken, konuşmasının devamında, "Altyapısı hazırlanan ve planlı bir şeklide gerçekleştirilen bu saldırı sadece BDP'ye yönelik değil; özelde Batman halkına, genelde ise tüm özgürlük ve demokrasi yanlılarına yönelik gerçekleştirilmiştir. Bu saldırıyı esefle kınıyoruz" dedi. (BATMAN)

ÖNCEKİ HABER

ABD ve İngiltere Şam’ı terk etti

SONRAKİ HABER

Kutudan çıkmak mı kutuyu parçalamak mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...