06 Şubat 2012 12:56

ABD ve İngiltere Şam’ı terk etti

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye krizi konusunda sürpriz bir çıkış yaparak askeri müdahale olmadan çözümü işaret etti. Ancak aynı saatlerde ABD yönetimi, Şam büyükelçiliğini kapatma kararı aldı.ABD, Birleşmiş Milletler’deki oylamanın ardından Suriye konusunda tavrını değiştirmedi. Askeri operasyon sinyali

ABD ve İngiltere Şam’ı terk etti
Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye krizi konusunda sürpriz bir çıkış yaparak askeri müdahale olmadan çözümü işaret etti. Ancak aynı saatlerde ABD yönetimi, Şam büyükelçiliğini kapatma kararı aldı.

ABD, Birleşmiş Milletler’deki oylamanın ardından Suriye konusunda tavrını değiştirmedi. Askeri operasyon sinyali olarak değerlendirilebilecek bir adım attı ve Şam Büyükelçiliği’ni kapatma kararı aldı. ABD Dışişleri Bakanlığı, geçen ay, Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad yönetiminin, ABD elçiliğinin güvenliğini artırmaması halinde elçiliği kapatacağı uyarısında bulunmuştu.

DİPLOMATLAR AYRILDI

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye’nin başkenti Şam’daki Büyükelçiliğin kapatılmasının ardından Şam Büyükelçisi Robert Ford ve diğer 17 diplomatın Suriye’den ayrıldığını bildirdi. Bakanlık yetkilileri, Ford’un Suriyeli yetkilileri ülkeden ayrılacağı konusunda bilgilendirdiğini, iki diplomatın havayoluyla, diğerlerinin de karayoluyla Ürdün’e gittiğini belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı, geçen ay, Suriye’de Devlet Başkanı Beşşar Esad yönetiminin elçiliğin güvenliğini artırmaması halinde elçiliğini kapatacağı uyarısında bulunmuştu.

ABD Başkanı Barack Obama ise bu girişimden farklı bir açıklama yaptı. Amerikan NBC televizyonuna demeç veren Başkan Obama, yaptırımlarla Suriye’yi baskı altına alarak geçiş hükümeti kurulması için çaba harcayacaklarını vurguladı. Obama, askeri müdahale olmadan bir çözüm ihtimali bulunduğunu da belirtti.

İNGİLTERE DE ÇEKTİ

ABD’nin ardından İngiltere de Suriye’deki büyükelçisini geri çağırdı.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Suriye’deki şiddet olaylarının tırmanması nedeniyle Şam Büyükelçisinin istişarelerde bulunmak amacıyla geri çağrıldığını bildirdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa’da seçilmiş başbakan kalmayacak

SONRAKİ HABER

BDP: AKP belediyelerimizi hedef gösteriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa