16 Nisan 2008 00:00

‘Hükümet yeni bir aymazlık içinde’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında AKP’yi gıda fiyatlarındaki artış konusunda ‘aymazlık’ içinde olmakla eleştirdi

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında AKP’yi gıda fiyatlarındaki artış konusunda ‘aymazlık’ içinde olmakla eleştirdi.
Bahçeli, ‘Gözünü toprak doyursun’ diyerek azarlanan ve yanlış tarım politikaları sonucunda çok zor şartlar altına giren Türk çiftçisinin, artık dayanılacak durumu kalmadığını kaydetti. Hükümetin, özellikle buğday ve pirinç fiyatındaki artışa mazeret bulmaya çalıştığını belirten Bahçeli, “Fiyatlar bu şekilde artmaya devam ettiği takdirde, dünyada yüz binlerce insanın açlık çekeceği, açlıktan ölümlerin olabileceği dillendirilirken, siyasi iktidarın meseleyi basit sözlerle geçiştirmesi, temelsiz gerekçelerle sorunun ciddiyetini görmezden gelmesi, yeni bir aymazlığın işareti olarak yorumlanmalıdır” diye konuştu.
AKP ve CHP’ye tepki
AKP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’nde başlatılan hukuki süreçte bir ayın geride kaldığını anımsatan Bahçeli, “Senaryo savaşları, darbe iddia ve suçlamaları, demokrasi ve vesayet tartışmaları, dış müdahale çağrıları ve yargıyı taciz ve tehdit kampanyalarıyla geçirilen bu süre heba edilmiş, siyaset kurumu, krizi demokrasi ve hukuk içinde aşacak bir çözüm üretememiştir. Yapılan kamuoyu araştırmaları, Türkiye’nin böylesine ağır bir kriz ortamına sürüklenmesinin sorumluluğunun AKP ve CHP’ye ait olduğunu, yüzde 80’e yaklaşan büyük bir çoğunlukla kamuoyu vicdanında tescil etmiştir” dedi.
“Laiklik, din ve vicdan özgürlüğü ve demokratik rejim konularında bu iki siyaset kutbunun çatışmasının ve karşılıklı istismar anlayışlarının bugünkü çıkmaza sürüklenilmesinde büyük payı bulunduğu bir gerçektir” diyen Bahçeli, “Bu iki gerilim kaynağının kayıkçı kavgasına benzeyen siyasi çekişmesi; rüşvet, melanet ve şeriatın kestiği parmak ekseninde gelişmekte ve Yunan filozoflarının yargılanması ve Atatürk üzerinden yapılan ucuz bir polemiğe dönüşerek sürmektedir” diye konuştu.
İcazetin kaporası
Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın TCK’nın 301’inci maddesinde yapılacak değişiklikle “Türklüğe hakareti meşru sayarak, Avrupa’dan umduğu icazetin ve desteğin kaporasını ödemeyi göze aldığını” söyledi. Bahçeli, “Milliyetçi Hareket, aziz milletimize yönelik böyle bir suikastın içinde asla ve asla yer almayacaktır” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Baykal: Söylenenler asılsız

SONRAKİ HABER

Hrant’ın katiline destek yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa