16 Nisan 2008 00:00

Katar’da maden mi var?

Başbakan Erdoğan’ın 2 günlük resmi ziyareti gözlerin yeniden Katar’a çevrilmesine yol açtı. Son 5 ayda Başbakan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve 8 bakan Katar’a ziyarette bulundu

Paylaş

Başbakan Erdoğan’ın 2 günlük resmi ziyareti gözlerin yeniden Katar’a çevrilmesine yol açtı. Son 5 ayda Başbakan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve 8 bakan Katar’a ziyarette bulundu.
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan’ın Katar ziyaretiyle birlikte, son aylarda bakanların ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Katar’a yaptığı ziyaretleri mercek altına aldı. İnce’nin yaptığı tespitlere göre, seçimlerin ardından ilk Katar ziyaretini Devlet Bakanı Mehmet Aydın 2 Aralık 2007’de gerçekleştirdi. Aydın’ın ardından Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül 21 Ocak 2008’de Katar’ı ziyaret ederken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise 5 Şubat 2008’de Katar’a gitti. Gül’ün ziyaretine, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de eşlik etti. Güler, 5 Şubat’ta yaptığı ziyaretin yanı sıra Erdoğan’ın Katar ziyaretine de katıldı. Dışişleri Bakanı Ali Babacan 16 Şubat, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de 18 Şubat’ta Katar’a resmi ziyarette bulundu. Başbakan Erdoğan’ın iki günlük resmi ziyaretine ise Enerji Bakanı Güler’in yanı sıra Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da katıldı. Bu ziyaretlerle birlikte son 5 ayda Katar’a Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve 8 bakan ziyarette bulunmuş oldu. Hükümetin Katar ilgisine “Katar’da ne var? Maden mi bulduk?” şeklinde tepki gösteren İnce, Katar’ın ihracatta ilk 40 ülke sıralamasında 34’üncü olduğunu, toplam ihracattaki payının da binde 3’e denk geldiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

5 yılda 1481 dava

SONRAKİ HABER

Baykal: Söylenenler asılsız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...