16 Nisan 2008 00:00

Babacan: Aynı yargıçlara sahibiz

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Financial Times gazetesine verdiği demeçte, TCK’nın 301’inci maddesinde yapılacak değişikliğin gelecek hafta Meclis’te kabul edilebileceğini belirterek, “Hâlâ aynı polislere, aynı yargıçlara sahibiz

Paylaş

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Financial Times gazetesine verdiği demeçte, TCK’nın 301’inci maddesinde yapılacak değişikliğin gelecek hafta Meclis’te kabul edilebileceğini belirterek, “Hâlâ aynı polislere, aynı yargıçlara sahibiz. Yeni yasaları uygulamak içinse zihinsel bir dönüşümden geçmek zorundayız. İnsanların yeni bir düşünce tarzını benimsemeleri lazım. Bu da bir gecede olacak bir şey değil” diye konuştu.
Babacan, 2004 yılının sonundan bu yana Türkiye’nin AB’ye sadece aday bir ülke olmadığını, aynı zamanda AB ile müzakere eden bir ülke olduğunu vurgulayarak, 2004 yılından sonra Kopenhag Kriterleri’nin karşılanmasının ardından yapılan siyasal reformların derinleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Kıbrıs ya da Fransız hükümetinin tutumu gibi bazı konuların müzakere başlıklarının açılmasını ve kapanmasını etkilediğini de kaydeden Babacan, şimdiye kadar 6 müzakere başlığının açıldığını ve bir başlığın kapandığını anımsatarak, Slovenya’nın dönem başkanlığında birkaç başlığın daha açılmasının beklendiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

AKP’li belediyelerin Diyarbakır çıkarması

SONRAKİ HABER

5 yılda 1481 dava

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...