16 Nisan 2008 00:00

ABD’li korgeneralden PKK önerileri

Washington’daki Türk-Amerikan Konseyi toplantısında konuşan ABD’li Korgeneral John Sattler, PKK için ‘‘Genel bir af önermiyorum ama örgütün içinde kalmış, insanlık suçu işlememiş kişilere normal hayata dönme olanağı verilmeli’’ dedi

Paylaş

Washington’daki Türk-Amerikan Konseyi toplantısında konuşan ABD’li Korgeneral John Sattler, PKK için ‘‘Genel bir af önermiyorum ama örgütün içinde kalmış, insanlık suçu işlememiş kişilere normal hayata dönme olanağı verilmeli’’ dedi.
‘Aşırılığa bulaşmamış’
Bu sözleriyle Türkiye’den PKK’liler için “genel af çıkarmasını istemediğini” vurgulayan Sattler, “Ancak aşırılığa bulaşmamış PKK’lilerin yeniden evlerine dönüp hayatlarına kaldıkları yerden devam etmeleri sağlanabilir” dedi. Sattler,“PKK problemini çözmede kapsamlı bir yaklaşım geliştirilmesi” gibi tavsiyelerini dile getirdi. Sattler, konuşmasında “kapsamlı çözüm” konusunu açarken genel aftan bahsetmediğini, ancak ‘terör’e doğrudan bulaşmamış, kendisini bir şekilde bu örgütün içinde bulmuş kişilerin topluma kazandırılması yönünde bir çalışma yapılabileceğini söyledi.
Irak’ı örnek verdi
Sattler, ABD’nin de aynı stratejiyi Irak’ta uygulamakta olduğunu söyledi. “Irak’taki direniş unsurlarını üçe bölmüş durumdayız. Bunlardan ilki, aşırılığa karışmamış ve topluma yeniden kazandırılabilir olanlar. İkinci gruba, yakalanacaklar giriyor. Bu listede olanların yakalanıp cezalarını çekmek üzere hapsedilmeleri, ceza sona erdiğinde ise topluma yeniden kazandırılmaları öngörülüyor. Üçüncü ve en küçük listede ise hiçbir şekilde yakalanamayacak olan teröristler var. Bunlar, bulundukları yerde askeri operasyonla öldürülecekler” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Tecavüz münferit değil, olağan

SONRAKİ HABER

Newroz’da bir kol kırma iddiası daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...