16 Nisan 2008 00:00

ATO seçimlerinde TUS dershanesi gölgesi

Ankara Tabip Odası (ATO) seçimleri yaklaşırken, seçimlerde aday olacağı anlaşılan ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile ATO yönetimlerini karalayan yayınlar yapan grubun arkasında, TTB’nin inceleme süreci başlattığı TUS dershanelerinden birinin olması dikkat çekiyor

Paylaş

Ankara Tabip Odası (ATO) seçimleri yaklaşırken, seçimlerde aday olacağı anlaşılan ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile ATO yönetimlerini karalayan yayınlar yapan grubun arkasında, TTB’nin inceleme süreci başlattığı TUS dershanelerinden birinin olması dikkat çekiyor.
TTB, hekimlerin uzmanlaşmaya olan yöneliminin artmasının ardından, bu ilgiyi bilimsellikten uzak bir biçimde, ticari bir yaklaşımla kullanan dershanelere ilişkin çalışmalarını yoğunlaştırmıştı. TTB, bu doğrultuda, Milli Eğitim Bakanlığı’na da bir yazı göndererek, dershanelerin yasal durumunu sormuş, “Bakanlığa kayıtlı bu tür dershaneler olmadığı” bilgisine ulaşılmıştı. Bu dershanelerin izinsiz oldukları anlaşıldıktan sonra TTB, valiliklere yazı yazarak, bu kurumların faaliyetlerinin durdurulmasını istemişti. TUS dershanelerine ilişkin tartışmalar, idari ve hukuki süreç devam ederken, yaklaşan ATO seçimlerinde aday olacağı anlaşılan grubun, bu dershanelerden TUSDATA tarafından desteklendiği ortaya çıktı. Ciddi soru işaretleri uyandıran süreç şöyle gelişti:
İhtarname dershaneye gitti
ATO seçimlerinde aday olacağı anlaşılan ve haberleşme adresi olarak www.ankarahekimleri.org adlı internet sitesini kullanan grubun afişlerinde, TTB Başkanı’nı hedef alan yayınlar yapması üzerine, sitenin içerik sağlayıcı olarak görülen Ferhat Yiğit’e ihtarname çekildi. Yasal yoldan uyarı yoluna gidildiğinde ise şaşırtıcı bir tablo ile karşılaşıldı. 3 Mart 2008 tarihinde çekilen ihtarname, bir TUS dershanesi olan TUSDATA merkez adresinde Ferhat Yiğit’e tebliğ edildi. Tebligatın hemen ardından 4 Mart’ta internet sitesinin içerik sağlayıcısının adı “Michael Galon” olarak değiştirildi.
ATO’yu bölücülükle suçlayan afişler www.drtus.com internet sitesinde Ankara Hekim Platformu’nun reklamı olarak yer aldı. Sitenin içerik sağlayıcısı olarak tespit edilen Nilüfer Çelik’in adının altında yer alan telefon numarası takip edilerek, adresin TUSDATA merkez adresi olduğu görüldü. İhtarname 13 Mart’ta tebliğ edildi. 18 Mart’ta içerik sağlayıcısı adının yer aldığı sayfa güncellenerek, telefon numarası kaldırıldı. Yeni bir araştırma sonucuna göre www.ankarahekimleri.org sitesinin içerik sağlayıcısı olarak TUSDATA Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Sağlık ve Bilgisayar Hizmetleri San. Tic. A.Ş. ve Erdal Keleş isimlerine ulaşılarak, hem bu adresteki, hem de www.drtus.com adresinde yer alan hukuka aykırı içeriğin yayından kaldırılması için ihtarname çekildi. TTB tarafından yapılan açıklamada, TUS dershanenin görüşlerinin AKP ile uyumlu olduğunun belirtilerek bu çevrelerin hükümet desteğini de arkalarına alarak ATO’yu susturmaya çalıştığı vurgulandı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Pippa savaş kültür ününkurbanı oldu’

SONRAKİ HABER

Mahkemeler de tecavüzlerin üstünü örtüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...