16 Nisan 2008 00:00

Baz istasyonu kaldırılsın!

Malatya’da Zaviye Mahellesi’ndeki Buhara Camisi’nin minaresine takılan baz istasyonuna mahalleli tepki gösteriyor. İki yıl önce baz istasyonu cihazı takılması üzerine Zaviye Mahallesi sakinleri eylem yaparak tepkilerini dile getirmişti

Paylaş

Malatya’da Zaviye Mahellesi’ndeki Buhara Camisi’nin minaresine takılan baz istasyonuna mahalleli tepki gösteriyor. İki yıl önce baz istasyonu cihazı takılması üzerine Zaviye Mahallesi sakinleri eylem yaparak tepkilerini dile getirmişti. Ancak, insan sağlığı açısından ciddi riskleri olan baz istasyonuna karşı oluşan tepkilere başta AKP’li Malatya Belediyesi olmak üzere sessiz kalınmıştı. Tepkilerine yanıt alamayan camii yanındaki apartmanlarda oturan mahalle sakinlerinden birçoğu ya dairelerini sattı ya da taşındı. Vatandaşlar, istasyonun kalkması için Malatya İdare Mahkemesi’ne de başvurdu ancak yanıt alamadı.
Baz istasyonu yüzünden taşınıyorlar
Mahalle sakinlerinden Safiye Güneş, komşularının çareyi taşınmakta bulduğunu söyledi. Güneş, “Yakınlardakilerin hepsi evlerini satılığa çıkardı. Kimse istemiyordu ama kaldırmaya yetmedi kimsenin gücü. Yoksa kimse istemiyor” diye konuştu. Mustafa Karaaslan, baz istasyonu nedeniyle 1 yıl önce taşınmış. Karaaslan, “İnsan sağlığı açısından ciddi riskler taşıyor. Çocuklarımızın gelişimini de olumsuz etkiliyor. Biz çok uğraştık kaldırmak için ama sonuç vermedi çabamız. 1 sene önce bu mahalleden taşınma nedenimiz baz istasyonu olması. Çoğu insan evlerini satılığa çıkardı” şeklinde konuşuyor.
Güler Karaaslan tepkilerine kimsenin yanıt vermediğini söyledi. Karaaslan, “İmza toplandı tepki olarak eylemler yapıldı iki yıl önce. Ama sonuç vermedi” diyor. Makbule Güneş ise çocuğunu parka oynaması için getirenlerden. Güneş, sağlıkları açısından baz istasyonunun zararlı oluduğunu söyleyerek, “Kaldırılması gerekiyor” dedi. Mahalle sakinlerinden Cemile Gündüz ise, “Komşular da biz de razı değiliz. Ama kaldırmıyorlar. Diyorlar kanser oluyor, iyi değil kaldırsınlar diyoruz, onlar da kaldırmıyor” dedi.
Cami ile park yan yana. Baz istasyoununun yanı başındaki park alanı ise mahalle çocuklarının tek oyun alanı. 10 yaşındaki Mihriban Sıla Pala, yaptığı konuşmayla büyüklerine öneri sunuyor: “Mesela bu baz istasyonunu istemeyenler bu parkta bir araya gelebilir bir protesto yapabilir. Böyle olursa kaldırabilirler. Belki yapmazlar o zaman bizim ve ailemizin, arkdaşlarımızın sağlıklı olması için baz istasyonunun kaldırılmasını istiyoruz.” (Malatya/EVRENSEL)
Arife Şahin
ÖNCEKİ HABER

Tekstil işçileri:1 Mayıs resmi tatil olsun

SONRAKİ HABER

Yamaçlı’nın kentsel dönüşüm kabusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...