17 Nisan 2008 00:00

maksat demokrasi kurtulsun

Milletvekili koşar adımlarla Genel Başkanının yanına gider:

Paylaş

Milletvekili koşar adımlarla Genel Başkanının yanına gider:
- Efendim haberiniz olsun, aramızdan bir milletvekili daha gitti mi mecliste grubumuz murubumuz kalmıyor! Bu son transfer bizi iyice sıkıntıya soktu!
- Niye ki Niyazi Bey, bizim 75 tane milletvekilimiz yok muydu?
- Yok daha neler, efendim bizim o kadar seçmenimiz bile yok, bakmayın siz grup kurduğumuza, babanızın maşallahı var, zamanında iyi biriktirmiş parayı!
Genel Başkan pot kırdığının farkına vararak durumu düzeltir:
- O zaman babama söyleyin, beş altı tane daha milletvekili alsın, nasılsa parayla değil mi?
- Aslında haklısınız efendim, sonuçta parayla! Ama babanızın memlekete girişi çıkışı yasak, anlayacağınız işler eskisi gibi rahat değil!
- Deme yav, daha dün otelde konuştuğum kimdi öyleyse, babam değil miydi?
Sakın ola ki yukarıda ki yazıyı okuyup da bunu memleketteki herhangi siyasi partiler ya da kişiler ile ilişkilendirmeyin. Kaldı ki demokrasinin tüm kurum ve kuruluşları ile dört dörtlük yürütüldüğü bizim gibi ülkelerde böyle şeyler de olmaz! Olsa bile bu konu parayla halledilmez! Malum gelenek ve göreneklerine bağlı bir milletiz, her şeyi olduğu gibi bunu da usulüne uygun yürütürüz evelallah!
- Sayın Genel Başkanım, Allahın emri Peygamberin kavliyle, milletvekillerinizden Hulki Bey’i kendi Genel Başkanımızın da onayını alarak partimize istiyoruz!
- Vallaha ne diyeyim, Genel Başkanınızı severim sayarım. Kaderde bu varsa bize de gerekeni yapmak düşer! Alın hayrını görün, verdim gitti!
Tabi bu “verdim gitti” cümlesine bakarak hemen farklı anlamlar çıkarmayın, söz konusu alışverişin içinde maddiyatla ilgili en ufak bir şey bulunmamaktadır! Sonuçta her ikisi de siyasi bir partidir ve söz konusu olan memleketin menfaatidir! Sağ ya da sol görüşlü olmanın söz konusu transfer işleminde hiçbir önemi bulunmamaktadır!
- Efendim, transfer olduğunuz partinin Genel Başkanı için geçtiğimiz gün yapmış olduğunuz basın toplantısında “hırsızın tekidir, yatacak yeri yoktur” türünden açıklamalarda bulundunuz. Bu partide çalışmak sizin için zor olmayacak mı?
- Yoo, neden olsun ki? Demokrasi için ne gerekiyorsa yaparız, yeter ki paylaşmasını bilelim, ben de paylaşmak için buradayım!
Tabii içinde kötü niyeti bulunanlar bu paylaşımdan bahsedilenin para olduğunu düşünebilir. Oysa bu transferi gerçekleştiren tek şey sevdadır, demokrasi sevdası!
- Hulki Bey, biliyoruz siz paraya pula önem veren biri değilsiniz ama yine de şu çantayı alın, içinde çam sakızı çoban armağanı bir miktar para bulunmamaktadır, güle güle yiyin!
- Aman efendim, niye zahmet ettiniz! Bir naylon poşetin içine de koyup verebilirdiniz, yazık değil mi bu güzelim deri çantaya! Vallahi kabul etmem, içini boşalttıktan sonra çantayı iade etmek isterim! Bu yükün altında yaşayamam ben!
Veli Bayrak [velibayrakveli@hotmail.com]
ÖNCEKİ HABER

kadın beyni

SONRAKİ HABER

KENTTENGELEN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...