17 Nisan 2008 00:00

Suçlu olan DTP’li vekiller oldu

Van’da Newroz kutlamaları sırasında 22 Mart’ta yaşanan ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların ardından İl Emniyet Müdürlüğü DTP Van Milletvekilleri Fatma Kurtulan ve Özdal Üçer hakkında soruşturma evrakı hazırlayarak, Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi.

Paylaş

Van’da Newroz kutlamaları sırasında 22 Mart’ta yaşanan ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların ardından İl Emniyet Müdürlüğü DTP Van Milletvekilleri Fatma Kurtulan ve Özdal Üçer hakkında soruşturma evrakı hazırlayarak, Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi. Soruşturmaya tepki gösteren vekiller, emniyet yetkilerinin kendi suçlarını örtbas etmek için böyle bir yola başvurduğunu ifade etti.
Van İl Emniyet Müdürlüğü, 22 Mart’ta 2 kişinin polis kurşunuyla öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı ve 200’e yakın kişinin gözaltına alındığı Newroz olayları ile ilgili DTP Van Milletvekilleri Fatma Kurtulan, Özdal Üçer ile Bostaniçi Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek hakkında “Terör örgütünün propagandasını yapmak” suçlamasıyla soruşturma evrakı hazırlayarak, Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların meydana gelmesinde Kurtulan, Üçer ve Şimşek’in etkin rol üstlendiğini iddia etti. Soruşturma evrakının eline ulaştığını bildiren Van Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, yürütülecek soruşturmanın ardından 2 milletvekili hakkında hazırlanacak fezlekenin gerek görüldüğü takdirde TBMM’ye gönderileceğini belirtti.
‘Valilik ve emniyet yetkilileri özür dilemeli’
Fatma Kurtulan, Newroz olaylarından dolayı emniyet yetkililerinin ve valiliğin, kendilerinden ve Van halkından özür dilemesini istedi. Van’daki olaylarda 2 vatandaşın yaşamını yitirdiğini hatırlatan Kurtulan, “Newroz’un yasaklanmasında dolayı suçlu olan bizler değil, onlardır. Newroz öncesi plastik mermiler apar topar Van’a getirildi. Halkımızın üzerinde bu silahlar denendi. Yetkililerin yaptığı bu uygulama düşmana bile yapılmaz” dedi. Kurtulan, “Vali ve emniyet yetkilileri bizi sorumlu tutuyor. Olay günü bize ve halka saldıran onlardır. Masum halkın üzerine kurşun yağdırdılar. Bunu yapanlar mutlaka hesap vermelidirler. Biz bu yüzden, Meclis’e araştırma önergesi verdik. Adil bir soruşturma açılması için de İçişleri Bakanlığı’na soruşturma verdik” dedi. (Van/DİHA)
Ercan Öksüz
ÖNCEKİ HABER

JİN û JîN

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’ın geleceğini garanti altına aldık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa