17 Nisan 2008 00:00

Dink soruşturması yenilensin

Hrant Dink davasını izlemek üzere oluşturulan “Hrant Dink Duyarlılık Grubu”, “Emniyet kurumunda baskı altında olan, konuşmayan, konuşturulmayan, belge ve bilgi gizleyen kişilerin olabileceği” kuşkusunu ortadan kaldırmak üzere soruşturmanın tekrarlanmasını istedi.

Paylaş

Hrant Dink davasını izlemek üzere oluşturulan “Hrant Dink Duyarlılık Grubu”, “Emniyet kurumunda baskı altında olan, konuşmayan, konuşturulmayan, belge ve bilgi gizleyen kişilerin olabileceği” kuşkusunu ortadan kaldırmak üzere soruşturmanın tekrarlanmasını istedi. Duyarlılık Grubu Trabzon ve İstanbul’daki davalarının da birleştirilerek görüşülmesini talep etti.
Milletvekilleri, gazeteciler ve sanatçıların oluşturduğu Hrant Dink Duyarlılık Grubu’nun TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, hazırlanan yazılı açıklamayı AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç okudu. Açıklama sırasında DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, AKP’li İstanbul Milletvekili Ayşe Bahçekapılı, Ankara Milletvekili Zeynep Dağı, Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, Gazeteci Ali Bayramoğlu ve Yönetmen Sıtkı Süreyya Önder de hazır bulundu.
Açıklamada, Hrant Dink cinayeti sonrasında İstanbul ve Trabzon’da iki ayrı dava yürütüldüğü, 20 Mart 2008 tarihinde, Trabzon’da görülen davanın 2’nci duruşmasında iki jandarma istihbarat görevlisinin ifadeleri neticesinde önemli bilgiler açığa çıktığı hatırlatılarak şu taleplere yer verildi: ,
* Emniyet kurumunda da baskı altında olan, konuşmayan, konuşturulmayan, belge ve bilgi gizleyen başka kişilerin de olabileceği kuşkusunu ortadan kaldırmak üzere, soruşturma talimatının yeniden verilmesini, soruşturmanın tekrarlanmasını ve buna dayanarak yeni bir raporun düzenlenmesini talep ediyoruz.
* Trabzon’daki jandarma görevlilerinin yargılandığı davanın, İstanbul’daki ana dava ile birleştirilmesinin; mahkeme heyetinin, olayın ve dosyanın bütününe hakimiyetini güçlendireceğini düşünüyoruz. Daha sağlıklı karar çıkması için bu iki davanın birleştirilmesini talep ediyoruz.
Gazetecilerin soruları üzerine DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, kamu görevlilerinin dokunulmazlığı bulunmadığını belirterek, “Bu görevliler gelip ifade vermeden davanın üzerindeki şaibe kalmayacaktır” dedi.
Ufuk Uras da Dink’in katledilmesiyle ilgili verdiği soru önergelerine cevap alamadığını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

301’in tümüyle kaldırılması gündemimizde yok

SONRAKİ HABER

Kıbrıs’ta toplantılar başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...