17 Nisan 2008 00:00

DTP’den dokunulmazlık tepkisi

TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu’na gelen 76 dokunulmazlık dosyası için oluşturulan hazırlık komisyonları, çalışmalarını sürdürüyor.

Paylaş

TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu’na gelen 76 dokunulmazlık dosyası için oluşturulan hazırlık komisyonları, çalışmalarını sürdürüyor. AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün başkanlığında, AKP’den Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ve MHP Sakarya Milletvekili Osman Ertuğrul’dan oluşan 3 No’lu Hazırlık Komisyonu, 5’i AKP’li, diğerleri DTP’li milletvekillerine ait toplam 26 dosya için ilk toplantısını yaptı. Milletvekillerinin çoğunluğu dosyalarıyla ilgili yazılı savunma gönderirken, bazıları da sözlü savunmada bulundu.
DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, komisyonda sözlü savunmada bulundu. Kaplan, savunmasıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, 22 Temmuz seçimlerinden önce İzmir’de bir panelde yaptığı konuşmada, “suç ve suçluyu övdüğü” gerekçesiyle düzenlenen dosyası bulunduğunu belirterek, “O zaman milletvekili değildim. Niye hakkımda dava açılmadı?” dedi.
‘Davalara gitmeyeceğiz’
DTP olarak dokunulmazlıklar konusunda bir prensip kararı aldıklarını bildiren Kaplan, “Bizimle ilgili başlatılan soruşturma ve açılan davaların tamamı ifade özgürlüğü kapsamındadır. Elimizde kılıç kalkan yok, şiddete başvurmadık. Her gün hakkımızda çok sayıda dokunulmazlık dosyası geliyor. Yasama faaliyetlerine mi katılacağız, mahkeme kapılarını mı aşındıracağız? Bu konuda eşit muamele istiyoruz. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Adalet Bakanı ve diğer milletvekillerine yapılan muamele neyse bu herkese uygulansın. Bürokratların, generallerin, üst yargı organı mensuplarının da dokunulmazlığı var. Bizim dokunulmazlık konusundaki tavrımız nettir; dokunulmazlık kürsü dokunulmazlığıyla sınırlandırılsın. Dokunulmazlıklar konusunda da eşit muamele istiyoruz. Bu nedenle bundan sonra hakkımızda açılan davalara gitmeyeceğiz ve komisyonlara da aynı talebi ileteceğiz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Baykal’a oy vermeyin’ dedi, dövüldü

SONRAKİ HABER

301’in tümüyle kaldırılması gündemimizde yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...