17 Nisan 2008 00:00

Gazze’de çatışmalar sürüyor

İsrail özel timlerinin Gazze’nin sınıra yakın mahallelerinden Secaiye’de önceki gün gece yarısı başlattığı ve dün sabaha kadar sürdürdüğü operasyonda 4 Filistinlinin ve 3 İsrail askerinin öldüğü açıklandı.

Paylaş

İsrail özel timlerinin Gazze’nin sınıra yakın mahallelerinden Secaiye’de önceki gün gece yarısı başlattığı ve dün sabaha kadar sürdürdüğü operasyonda 4 Filistinlinin ve 3 İsrail askerinin öldüğü açıklandı. İsrail ordusu, 3 askerin öldüğünü doğrularken, Gazze Şeridi’ne yakıt sevkıyatının yeniden başlatıldığı sınırdaki Nahal Oz yakıt terminalinin doğusunda da yaralanan askerler olduğunu duyurdu. Bu arada Hamas’ın İzzeddin El Kassam Tugayları, askerlerin öldürülmesinin sorumluluğunu üstlendi. Çatışmalarda, El Kassam Tugaylarının 4 üyesinin öldüğü, 5’inin de yaralandığı bildirildi.
Öte yandan görgü tanıkları, İsrail askerlerinin, aralarında Hamas’ın üst düzey yetkililerinden milletvekili Halil El Haya’nın kardeşi Abdülselam El Haya’nın da bulunduğu bazı Filistinlilerin tutuklandığını aktardı.
Carter-Hamas görüşmesi
ABD’nin eski başkanlarından Jimmy Carter ile Hamas yetkililerinin Kahire’de bir araya geleceği açıklandı. Hamas’tan yapılan açıklamada, örgütün iki liderinin, Carter ile Kahire’de bir araya geleceği ve Gazze’ye geçiş noktalarının açılması ve İsrail’in bölgeye düzenlediği saldırılara son verilmesine yönelik taleplerini dile getireceği belirtildi.
ABD ve İsrail, “terör örgütü” olarak kabul ettikleri Hamas ile masaya oturmayı kabul etmiyor ve Carter’in Hamas’la görüşme isteğini eleştiriyordu. ABD yönetimi, Carter’in ABD hükümetini temsil etmediğini ve bu nedenle de görüşmelerin herhangi bir hükmünün olmayacağını kaydetmişti. Carter ise, eleştirilere rağmen önceki akşam Ramallah kentinde Filistin lideri Yaser Arafat’ın mezarına çelenk koymuş ve feshedilen Filistin Ulusal Birlik hükümetinin Hamas kanadının eski bakanlarından Nasır Yair ile görüşmüştü. Carter, İsrail ile Mısır arasında yaklaşık 30 yıl önce yapılan barış anlaşmasında arabuluculuk yapmıştı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Yunan emekçiler Meclis’e yürüdü

SONRAKİ HABER

Filipinliler de isyan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...