17 Nisan 2008 00:00

Tutuklu ama mahkeme ‘Yardım yataklığa bile delil yok’ dedi

Tunceli’nin Hozat ilçesinde Bülent Karataş’ın öldürülmesi, Rıza Çiçek’in yaralanma olayı ile ilgili Malatya Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

Paylaş

Tunceli’nin Hozat ilçesinde Bülent Karataş’ın öldürülmesi, Rıza Çiçek’in yaralanma olayı ile ilgili Malatya Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkeme, “örgüt üyesi” olmakla suçlanan Çiçek hakkında somut delillerin olmadığına karar vererek, iddianameyi savcılığa iade etti. Hazırlanan iddianamenin zorlama bir yorum olduğunu ve nitekim bunun da reddedildiğini kaydeden Karataş ve Çiçek ailelerinin avukatı Hüseyin Aygün, “Kolayca “örgüt mensubu” damgası vurulan müvekkillerimin aklanması ve adaletin geç de olsa kısmen tecelli etmesi olumludur. Ancak bazı ‘resmi yalanlar’ da deşifre olmuştur. Olaydan sonra ‘İki terörist etkisiz hale getirilmiştir’, ‘Dur ihtarına uymadılar’ açıklaması yapan Tunceli Valiliği ve Genelkurmay Başkanlığı’nın gerçek dışı bir bilgiyi kamuoyuna ilettiği ortaya çıkmıştır. Olaydan 7 ay sonra da olsa Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen karar ile Rıza Çiçek ve Bülent Karataş’ın sıradan köylüler olduğu kesinleşmiştir. Yaralı bir insanı yeterli delil olmadan 7 ay cezaevinde tutmak, insani yargılama ilkesine de aykırıdır” diye konuştu.
Olay sonrası Tunceli Valiliği ile Genelkurmay Başkanlığı, “Yapılan operasyonda 2 teröristten biri ölü, diğeri ise yaralı olarak ele geçirilmiştir…” şeklinde açıklama yapmıştı. (Tunceli/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Trafo merkezinde patlama: 3 yaralı

SONRAKİ HABER

Önlem almayanlara suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...