17 Nisan 2008 00:00

Türk Telekom’dan 2 bin işçi atıldı

Telekom’da 44 gün süren grevin ardından patronların baskısı artmaya başladı. Emekliliği gelen işçileri işten atma kararı alan Telekom patronu, şimdiye kadar 2 bin işçiyi işten attı.

Paylaş

Telekom’da 44 gün süren grevin ardından patronların baskısı artmaya başladı. Emekliliği gelen işçileri işten atma kararı alan Telekom patronu, şimdiye kadar 2 bin işçiyi işten attı. İşten atmaların süreceği ve kurumda örgütlü Haber-İş Sendikası’nın yetkisinin düşeceği iddia ediliyor.
Yetki kaybı söz konsu değil
Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Haber-İş Genel Sekreteri Yahya Memiş, şimdiye kadar iş akitleri fesh edilen işçi sayısının 2 bini bulduğunu bildirdi. Bunun yanı sıra kapsam dışı personelden de işten atılan olduğunu dile getiren Memiş, yetki kaybının ise söz konusu olmadığını söyledi.
Norm kadro iddiası
Telekom Yönetim Kurulu’nun norm kadro uygulaması kapsamında işten atmalara devam edeceği bildirildi. Buna göre alınan karar doğrultusunda emekliliği gelmiş, ilk, orta ve lise mezunu toplam 6 bin 500 personelin işten atılmasına karar verildi. Bu personelden 4 bin 800’ünü işçiler, geri kalanları ise sözleşme imzalayan ve ‘havuz’ olarak nitelendirilen ve başka kamu kurum ve kuruluşuna geçme olanağı bulunan 1700 personel oluşturuyor.
Yönetim Kurulu’nun, 6 bin 500 personeli işten çıkarması kamu temsilcileri ile Oger Telekom’u temsil eden üyeler arasında görüş ayrılığına neden oldu. Oger temsilcileri, daha fazla sayıda personelin ilişiğinin kesilmesini isterken, Hazine adına Telekom’da görev yapan üyeler ise bu öneriye sosyal gerekçelerle karşı çıktı. Taraflar, emekliliği gelmiş personelin bütün hakları ödenerek, ilişiğinin kesilmesi üzerinde anlaşma sağladı. Bu görüş, siyasi yönü itibariyle Ulaştırma Bakanlığı ile de paylaşıldı. Daha sonra karar haline dönüştürüldü. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

SSGSS mücadelesi 1 Mayıs’a taşınacak

SONRAKİ HABER

Diyarbakırlının 1 Mayıs hasreti sona erecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa