17 Nisan 2008 00:00

Cehennem sıcağında çalışmak

18 yıldır tekstilde çalışan bir işçiyim. Çalışan işçi olarak bu sektörde çalışan tüm işçilerin ortak sorunlarını dile getirmek istiyorum.

Paylaş

18 yıldır tekstilde çalışan bir işçiyim. Çalışan işçi olarak bu sektörde çalışan tüm işçilerin ortak sorunlarını dile getirmek istiyorum. Her sene belirli dönemlerde keyfi olarak uzun süreli ücretsiz izinler veriliyor ve normal iş günleri içinde verdikleri ücretsiz izinleri hafta sonları telafi etmeye çalışıyorlar ya da senelik izinlerimizi bölüyorlar.
İş yerindeki sendika temsilcilerine görevlerini yapamadığından dolayı sendika temsilcilerimizi değiştirmek istediğimizi bildirdiğimizde çalışan işçilerin muhasebe tarafından sorguya çekilmesi ve üstü kapalı şekilde çalışan işçilerin işten çıkartılması için tehdit ediliyorlar.
Yaz aylarında 55-60 derece sıcaklığa ulaşan işyerinde (pres ütülerin sıcaklığı artırması nedeniyle) klimasız olarak çalıştırılan biz işçiler de sıcaktan dolayı sağlık problemleri yaşıyoruz. En ufak bir tepkimizde sorguya çekilerek çalışan arkadaşlarımızı tehdit edip, işine gelmeyen işçilerin iş akdini keyfi olarak feshediyorlar.
Tekstil sektöründe aynı sorunların, şu an aklıma gelmeyen daha da fazlası çok yaygın olarak yaşanmakta olup, sendikanın bu konuda şartları düzeltmek adına yaptığı hiçbir şey de yok.
Bu yaz, sıcaklıkla ilgili çalışma koşullarımızın düzeltilmesi için şahsen ve işyerindeki arkadaşlar olarak da Çalışma Bakanlığı’na ve bölge çalışma müdürlüğüne şikayetimizi dile getireceğiz. Sizlerin de sorunlarımızı yansıtarak, sesimiz olarak, ilgili kurumlara duyuracağınıza inanıyorum.
Kartal tekstil işkolundan bir işçi (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Benimle X kanalında evlenir misin?

SONRAKİ HABER

Artık pirinci kuyumculardan alacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa