17 Nisan 2008 00:00

1 Mayıs’ta Öğrenciler de işçilerin yanında olmalı

1 Mayıs her şeyden önce onurlu bir mücadeledir. Kapitalizme, emperyalizme ve sömürüye karşı yürütülen şerefli bir mücadeledir.

Paylaş

1 Mayıs her şeyden önce onurlu bir mücadeledir. Kapitalizme, emperyalizme ve sömürüye karşı yürütülen şerefli bir mücadeledir. Geçmişte olduğu gibi bugün de ülkelerdeki haksızlıklara ve sömürülere ilk karşı çıkanlar, işleyen yanlış düzenin çarkına çomak sokanlar işçiler ve emekçiler olmuştur.
Bütün bunlardan rahatsız olan kapitalist düzen ve insanların sömürülmesini kendine ilke edinen patron diye tabir edilen kravatlı kan emiciler ve bağlı oldukları sistem kendi çıkarlarıyla çatıştığı için işçilerin mücadelesine engeller üretmiş, bu engellerin yetersiz kaldığı zamanlarda da katliamlara kadar gitmişlerdir. Bütün bunlarla mücadele etmek ve daha güzel yarınlara varabilmek için birlik ve beraberlik devrime gidebilmenin olmazsa olmazıdır.
Burjuva her seferinde işçilerin ve emekçilerin birlikteliğine saldırmış baskıcı politikalar uygulamış, işçilerin birleşmesinden büyük korku ve tedirginlik duymuştur. Çünkü bilmekteler ki işçilerin birliği sermayeyi yenecektir. Çünkü bilmekteler ki işçilerin birliği halkın birliğidir ve coşkun bir nehirdir nehrin ulaşacağı denizse sosyalizmdir. Darbelere ve bütün baskılara rağmen güçlenerek yollarına devam ederken büyük kazanımlar elde etmekte ve kurtuluşa daha fazla yaklaşmaktalar. Belirttiğimiz gibi burjuvazinin de farkında olduğu ve bizimde çok iyi bildiğimiz ve inandığımız işçilerin birliği halkın birliğidir.
Bütün bunları dile getirmek için 1 Mayıs’ın önemi çok büyüktür. Çünkü her 1 Mayıs kapitalizme sıkılan bir kurşun, burjuvaziye atılan bir tokat ve sosyalizm için atılan bir tohumdur.
Biz dershane öğrencileri olarak bunlara bütün samimiyetimizle inanıyor ve biz öğrenciler olarak işçilerin ve emekçilerin yanında olmamız ve meydanı doldurmamız gerekir. Çünkü bilmekteyiz ki işçilerin mücadelesi ve kurtuluşu bizimde kurtuluşumuzdur. Daha güzel günler için 1 Mayıs’ta alanlara.
Pendik Merkez Dershanesinden Öğrenciler (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs SSGSS’ye karşı mücadele günü olsun

SONRAKİ HABER

Benimle X kanalında evlenir misin?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...