17 Nisan 2008 00:00

1 Mayıs’a hazırlanıyorlar

Yaklaşık iki bin işçinin çalıştığı Gediz Atölyelerde Genel İş 1 No’lu Şube yöneticileri ve üyeleri 1 Mayıs’a nasıl hazırlandıklarını gazetemize anlattılar.

Paylaş

Yaklaşık iki bin işçinin çalıştığı Gediz Atölyelerde Genel İş 1 No’lu Şube yöneticileri ve üyeleri 1 Mayıs’a nasıl hazırlandıklarını gazetemize anlattılar. SSGSS’ye karşı kitlesel bir birliktelik sağladıklarını dile getiren işçiler, 1 Mayıs’a da aynı kitlesellik ve coşku ile katılacaklarına dikkat çektiler.
Genel İş 1 Nolu Şube Yöneticisi Mehmet Engin, sendika olarak bütün üyelerini 1 Mayıs’ta alanlara taşımak için çalışmalar başlattıklarını belirterek SSGSS’nin işçilerin mağduriyetini artıracağı için karşı olduklarını bunun içinde birlik ve beraberliği yakaladıklarını belirtti. Engin, “1 Mayıs bütün işçilerin bayramı. Bunun bilinci ile diğer emekçilerle birlikte yürürsek başarırız. El birliği ile işçiler-emekçiler olarak alanlarda olmalıyız, suskun kalmamalıyız. 1 Mayısları yaşatmak, işçilerin birliğini sağlamak ve gücünü göstermek için bulunduğumuz yerlerde alanlarda olmalıyız” şeklinde konuştu.
Gediz Atölye işçisi Abdullah Aytaş da SSGSS ile ilgili yapılan eylemlerin kitlesel geçtiğini hatırlatarak çalışanların haklarına sahip çıktıklarını ifade etti. Aytaş, “Geleceğimizle oynanmaması için daha da etkin eylemlerle, hep birlikte 1 Mayıs alanına taşıyabiliriz. Bunu iki saatlik iş bırakma değil, gerekirse 1 günlük, gerekirse genel grevi gündeme alan bir eylem sürecini tartışarak yapabiliriz. Konfederasyonlar bunu tartışmalı. İşyerlerinden, mahallelerden alanlara kitlesel bir taşıma olabilir. Bu çalışma kitle örgütleri ile sendikalarla Emek Platformu ile ortak bir şekilde yapılabilir” derken birlik ve dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’ta seslerini daha güçlü yükselteceklerini belirtti. Aytaş, bu yılda her yıl olduğu gibi sabah işlerlerine gideceklerini ve burada toplu bir şekilde bayramlarını kutlayacaklarını açıkladı. (İzmir/EVRENSEL)

Sadık Akın (Gediz Atölye işçisi):
Sosyal Güvenlik yasasının neler getirip götüreceğini anlayamayanlara da çok iyi anlatmalıyız. Örgütlü kesimlerin dışında kalan insanlara da bu yasayı kavratmak ve onları da mücadelenin içine çekmek zorundayız. Toplumda yeterince şeffaflık yok, insanlar yeterince aydınlatılmadığı için de bunu kitleselliğe dökmek çok zor. Benim gördüğüm bizler sendika olarak her zamanki yaptığımız şeyleri yapacağız. Farklı bir şey değil yani. Toplum öyle bir hale getirildi ki çalışan ekmek bulabilin her türlü sömürüye açık. İnsanlar talep değil avucundakini muhafaza edebilmenin telaşına düşmüş. Bir sonraki hareketi düşünemiyor. Çocuğunun sosyal güvencesinden önce kendinin sosyal güvencesinden vazgeçiyor ki 3-5 lira fazla alsın. Dumur böyle iken biz birbirimizi gazlamaya çalışırsak bir sonuca ulaşamayız.

Turgut Diksan (20 yıllık işçi, oto boyacı olarak çalışıyor):
1 Mayıs’ı sevinçle bekliyorum. Şimdiden herkesin 1 Mayıs’ını kutluyorum. Hükümetin yaptığı politikalardan şikayetçiyiz. Sosyal Güvenlik reformu yanlıştır. İşçilerin sonunu karartacak bir uygulamadır. Hep beraber meydanlara inip haykırmak ve bu düzeni yıkmak gerekiyor. Hükümetin bugüne kadar yaptıklarından en kötüsüdür bence. Çocuklarımızın geleceklerinin bu yasada yeri yok. Bunun derhal durdurulması gerekir. Bunun için emekçilerin bütün haklarına göz diken hükümete hep birlikte haykırmamız gerekiyor.
ÖNCEKİ HABER

Genel grev şiarı yükseltilmeli

SONRAKİ HABER

KENTTEN GELEN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...