17 Nisan 2008 00:00

Taşeron işçiler de alanlarda olacak

İşçi haklarına yönelik saldırıların gerçekleştiği ve 1 Mayıs’ın yaklaştığı bu günlerde 1 Mayıs’ın önemi ve yapılan çalışmalar üzerine VİRA taşeron şirketi işçilerinin görüşlerini aldık.

Paylaş

İşçi haklarına yönelik saldırıların gerçekleştiği ve 1 Mayıs’ın yaklaştığı bu günlerde 1 Mayıs’ın önemi ve yapılan çalışmalar üzerine VİRA taşeron şirketi işçilerinin görüşlerini aldık.
İş güvenceleri olmadığı için isimlerini vermek istemeyen işçiler, Karşıyaka Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Parklar Müdürlüğü biriminde 350’ye yakın işçinin çalıştığını belirttiler. İş alanları park ve bahçeler olduğu için gruplar halinde çalıştıklarını kimi zaman yer değişiklikleri olduğunu belirten işçiler en büyük sorunlarının iş güvencesiz ve örgütsüz çalışmak olduğunu dile getirdiler. “Örgütsüzlükten kaynaklanan bireysel tutumlar, birlikte hareket etmeyi ve dolayısıyla mücadeleyi zayıflatıyor. Kimi arkadaşlar ‘ne de olsa belediyeye bağlı iş kolunda çalışıyorum’ diyerek, belediyeden ve şirketten yandaş bularak sorunlarının çözülebileceğini düşünüyorlar” diyen işçiler, oysa kendilerinin bu şekilde çalışmasının nedeninin özelleştirmeler olduğunu vurguladılar. “Bir araya geldiğimizde bu anlayışı kırmaya çalışarak iş güvencesi, toplu iş sözleşmesi ve benzeri sorun ve taleplerimizi tartışarak faaliyet yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızı daha ileriye götürüp 1 Mayıs’ a taşıyarak, işçileri birleştirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuşan işçiler, hedeflerinin, 1 Mayıs’ a talepleriyle kitlesel bir katılım sağlamak olduğunu ifade ettiler. İşçiler, toplantıların yanı sıra her gruptan sorumlu kişileri tespit ederek görev dağılımı yapacaklarını sözlerine eklediler.
VİRA taşeron işçileri olarak, “Biz Harranlı mıyız? Sendika bir haktır, vazgeçmeyeceğiz” yazılı pankart taşıyacaklarını belirten işçiler tüm taşeron işçi kardeşlerini, 1 Mayıs’ a mücadeleye katılmaya çağırdılar. (İzmir/EVRENSEL)
Bekir Koçak
ÖNCEKİ HABER

Narlıdere’de 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

Genel grev şiarı yükseltilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...