18 Nisan 2008 00:00

oysa ben ona dediydim!

Oysa ben ona dediydim, ulan deyyus dediydim, ulan mankafa dediydim, ulan hıyarağası dediydim, ulan dombili dediydim, bu iş senin boyunu aşar,

Paylaş

Oysa ben ona dediydim, ulan deyyus dediydim, ulan mankafa dediydim, ulan hıyarağası dediydim, ulan dombili dediydim, bu iş senin boyunu aşar, bu işin altından sen kalkaman dediydim! Zaten ne kadar boyun var ki dediydim, bu işler her babayiğidin harcı değil dediydim! Sonra devam ettiydim, eşek sıpası dediydim, keranacı dediydim, feleksiz dediydim, sen dediydim bu işleri kaldıramazsın dediydim! Emme anlatamadıydım, ille de yapacam, ille de edecem dediydi, eh işte yap da et, boyunun da ölçüsünü al!
Oysa ben ona dediydim, dediydim ki ulan geçiboynuzu, ulan eşek oğlu eşek, ulan gerizekâlı, ulan hödük dediydim! Bu işler senin bildiğin gibi değil, bu işler kafa ister, kapasito ister, idare ister, zekâ ister dediydim! Oysa sen de bunların hiçbiri yok dediydim! Kaldı ki sen salağın, manyağın, delinin tekisin dediydim! Bu yüzden de ben ona dediydim, dediydim ki, ulan suratsız, ulan meymenetsiz, ulan keçi kuyruğu! Senden bir ot olmaz dediydim, sen bu işleri eline yüzüne bulaştırırsın dediydim. Emme anlatamadıydım, ille de yapacam, ille de edecem dediydi, eh işte yap da et, boyunun da ölçüsünü al!
Oysa ben ona dediydim, ulan geyik dediydim, ulan kazma dediydim, hatta kazmanın da sapı dediydim, senden dediydim bir baltaya sap olmaz dediydim, ulan yürüyünce önünü göremeyen, oturunca minderi göremeyen kör gözlü it dediydim, senden dediydim ne köy olur ne kasaba, ne değirmen olur ne un, aklını başına topla dediydim, geleceğini, aileni, çocukları düşün dediydim, hatta ileri gidip dış kapının dış mandalı, kapının ardındaki süpürge, kapının kolu ve de geri zekalı aptal dediydim! Ben ona dediydim arkadeş, zoytarı dediydim, köçek dediydim sen bu işin altından kalkaman dediydim! Emme anlatamadıydım, ille de yapacam, ille de edecem dediydi, eh işte yap da et, boyunun da ölçüsünü al!
Oysa ben ona dediydim, dediydim ki ulan hödük, ulan şebek, ulan mayasız, ulan su katılmamış salak, sen dediydim ne halt etmeye bu işlere girersin, bilmez misin senden bir yol olmaz, bilmez misin senin tuttuğun altın da olsa kıymet etmez! Emme ben ona dediydim, dediydim ki ulan kuzukulağı, ulan yatacak yeri olmayan şarlatan, ulan serseri, ulan ne idiğü belirsiz it! Senin dediydim altın üstün kaç kuruş ki, önün yok, arkan yok, bu işlere hiç girme dediydim! Emme anlatamadıydım, ille de yapacam, ille de edecem dediydi, eh işte yap da et, boyunun da ölçüsünü al!
Oysa ben ona dediydim, ben ona neler neler dediydim, ben ona deyyus dediydim, mankafa dediydim, şebek dediydim, kazma dediydim, kapasito, zeka, hödük, zoytarı dediydim, ben ona neler neler dediydim! Emme anlatamadıydım, ille de yapacam, ille de edecem dediydi, eh işte yap da et, boyunun da ölçüsünü al!
Oysa ben ona dediydim!
Veli Bayrak [velibayrakveli@hotmail.com]
ÖNCEKİ HABER

taBeLâ yazılar

SONRAKİ HABER

KENTTENGELEN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...