18 Nisan 2008 00:00

Le Monde’da grev günleri

Fransa’nın saygın gazetesi Le Monde çalışanları pazartesi günü tarihi iş bırakma eyleminden sonra yeniden grev kararı aldı.

Paylaş

Fransa’nın saygın gazetesi Le Monde çalışanları pazartesi günü tarihi iş bırakma eyleminden sonra yeniden grev kararı aldı. Gazete 1976 yılından bu yana ilk kez grev nedeniyle bayilerde bulunmuyor.
Yapılan gizli oylamada Le Monde grubunun 346 çalışanı acil greve çağırdı. Bu yeni kararla birlikte çalışanlar dün greve gitti. Gazete bugün bayilerde bulunmayacak. CFDT sendikası delegesi Michel Delberghe oylamada 69 işçinin greve karşı oy kullandığını ve 10 kişinin de çekimser kaldığını kaydetti.
Yönetimin 130 iş birimini ortadan kaldırmayı öngören projesini işçilerin önünde direktuar başkanı Eric Fottorino savundu. Çalışanlar ekonomik sorunlar yaşayan gazetenin daralma planına tepki gösteriyor.
Gazete ilk grevi pazartesi günü yaşandı. Le Monde gazetesindeki grev Fransız yazılı basınında genel olarak bir kriz durumunun yaşandığı döneme denk geldi. İnternet ve bedava gazetelerin rekabete girmesi ve hammaddenin yükselmesi nedeniyle yazılı basın ekonomik olarak zorluk çekiyor. Daralma planları daha önce Le Figaro gazetesi ve Liberation ile çok sayıda yerel gazeteyi de vurdu. Fransa’nın Nazi işgalinden kurtuluşunun ardından 1944 yılında kurulan Le Monde, diğer büyük gazetelerden farklı olarak her gün öğle saatlerinde bir sonraki günün sayısı olarak bayilerde satışa çıkıyor. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Son Kurgu show 00.15

SONRAKİ HABER

Bu kaçıncı kapatılan site!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...