18 Nisan 2008 00:00

Tarladan şampiyonluğa...

Kütahya’da düzenlenen liselerarası kros yarışmalarında genç erkeklerde şampiyon olan 6 atlet öğrenci de Muş Merkez Rekabet Kurumu Lisesi’nde öğrenim görüyor.

Paylaş

Kütahya’da düzenlenen liselerarası kros yarışmalarında genç erkeklerde şampiyon olan 6 atlet öğrenci de Muş Merkez Rekabet Kurumu Lisesi’nde öğrenim görüyor. 6’sı da köylü olan sporcu öğrencilerin hepsinin babası da çiftçi. Genç atletler, yazın gün boyu tarlada çalışarak babalarına yardım ediyorlar. Normalde 3000 kalori almaları gereken bu atletler, tarlada çalıştıkları dönemlerde çoğu zaman peynir ekmeğe talim ediyorlar.
Zor koşullarda Türkiye şampiyonluğuna ulaşan genç atletler şimdi, 22–27 Nisan tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak yarışlarda Türkiye’yi temsil edecekler.
Hedef, başarıyı sürdürmek
Kros yarışmalarında şampiyon olan Rekabet Kurumu Lisesi’nin takımı, lise 2. sınıf öğrencisi Eşref Taşkıran (yaş 16 - Çatbaşı Köyü), lise 3. sınıf öğrencisi Fuat Koçlardan (yaş 17 - Çatbaşı Köyü), lise 2. sınıf öğrencisi Fetullah Demir (yaş 17 - Kıyık Köyü), lise 3. sınıf öğrencisi Soner Çintutar (yaş 17 - Sütlüce Köyü), lise 3. sınıf öğrencisi Erkan Çağlar (yaş 17 - Bozbulut Köyü) ve lise 2. sınıf öğrencisi Semih Yıldız’dan (yaş 16 - Soğucak Köyü) oluşuyor. Çek Cumhuriyetinde yapılacak yarışlarda, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyleyen sporcular, kendilerine güveniyorlar.
Atletlerden Soner Çintutar şunları söyledi; “6 sporcumuzda köylü çocuklarıyız, koşmaya Köyde tarlada başladık, Köyde aldığımız gıda yetersiz, kuru ekmek peynir yediğimiz günler oluyor, meyve ise hiç yemedik. Okula gittiğimiz hazırlık döneminde ise valilik ve özel idare tarafından yiyeceğimiz sağlandı, kampta da çok iyi hazırlandık, Antrenörümüz Aydın Koçlardan’ın bu başarımızda çok büyük rolü var. Antrenörümüzün disiplinli çalışmasıyla bugünlere geldik. Bugünlere gelirken de özellikle il özel idaresinden oldukça büyük destek aldık. Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak yarışlara şampiyonluk hedefiyle gideceğiz. Orada başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.
Başarının, kendilerinin ve antrenörlerinin azmiyle geldiğini söyleyen Semih Yıldız ise, “Çok çalışarak başarıyı elde ettik. Sağ olsunlar birçok yerden de bize destek verenler oldu. Bizler de onları utandırmadık, şampiyon olduk. Bundan sonra da bu başarımızı devam ettireceğiz. Bizler takım olarak inandık, azmettik ve başardık” dedi.
Eşref Taşkıran da, “Bugünlere çeşitli sıkıntılarla geldik. Bizlere verilen desteklerle takımımızı başarıya götürerek, ilimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Bundan sonra da aynı şekilde çalışmalarımıza devam ederek, takımımızı en iyi yere getirmek için gayret sarf edeceğiz” diye konuştu.
Destek verenlere teşekkür
Başarılarında İl Özel İdaresi’nin büyük desteğinin payının olduğunu dile getiren antrenör Aydın Koçlardan da, elde edilen başarıda kendilerine verilen desteklerin rolünün büyük olduğunu belirterek, “Bizlere destek veren herkese, her kuruma teşekkür ediyorum. Takımımız şu anda aldığı destekle, Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak olan yarışlardan da dereceyle yurda dönecektir. Ben ve sporcularım buna yürekten inanıyoruz” dedi.
Geçtiğimiz yıl Türkiye 2. olan takım, ondan önceki yılda da Türkiye 3. olmuştu. Bir sporcunun günde 2 bin 700 ile 3 bin kalori alması gerekirken, sporcularının ancak bin 300 kalori alabildiğini söyleyen takım antrenörü Aydın Koçlardan, birçok sıkıntı çekmelerine rağmen, bu başarıyı yakaladıklarını söyledi. (Muş/EVRENSEL)
Cevat Danış
ÖNCEKİ HABER

Zirve ve kümede kalma mücadelesi nefes kesiyor

SONRAKİ HABER

Son Kurgu show 00.15

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...