18 Nisan 2008 00:00

Zirve ve kümede kalma mücadelesi nefes kesiyor

Süper Lig, 4 takımın şampiyonluk, 8 takımın da ligden düşmeme mücadelesi vermesi nedeniyle, son yıllarda görülmemiş bir heyecana sahne oluyor.

Paylaş

Süper Lig, 4 takımın şampiyonluk, 8 takımın da ligden düşmeme mücadelesi vermesi nedeniyle, son yıllarda görülmemiş bir heyecana sahne oluyor.
Ligin ilk 4 sırasında yer alan Fenerbahçe, Galatasaray, Sivasspor ve Beşiktaş, mutlu sona ulaşmak için mücadele ederken, Gaziantepspor, Ankaraspor, Bursaspor, Konyaspor, Gençlerbirliği, Ç.Rizespor, V.Manisaspor ve Kasımpaşa, ligde kalma savaşı veriyor.
Bitime 4 hafta kala ilk iki sırada yer alan Fenerbahçe ve Galatasaray’ın 67’şer puanları var. Sivasspor 64, Beşiktaş da 61 puanla bu takımları izliyor.
Şampiyonluk yarışında averajla ilk sırada bulunan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivasspor’a karşı ikili averajda üstün durumda bulunurken, kendi sahasındaki ilk maçta 2-0 yendiği en yakın takipçisi Galatasaray ile deplasmanda oynayacak.
Fenerbahçe’yi sahasında konuk etme avantajına sahip olan Galatasaray, bir diğer rakibi Sivasspor ile ise deplasmanda karşılaşacak. Beşiktaş da son 4 haftada ağırlıklı olarak ligde kalma mücadelesi veren takımlarla karşılaşacak. Bu hafta Ç.Rizespor ile deplasmanda karşılaşacak olan siyah-beyazlı takım, ligin son haftasında bir diğer düşmeme mücadelesi veren V.Manisaspor’u konuk edecek.
Alt sıralar
Şampiyonluk yarışında büyük çekişme yaşanırken, 8 takım da ligden düşmemek için büyük bir mücadelenin içinde yer alıyor.
Gaziantepspor, Ankaraspor ve Bursaspor, rakiplerine oranla puan olarak daha avantajlı görünürken, son 3 sırada yer alan Ç.Rizespor, V.Manisaspor ve Kasımpaşa düşme korkusunu en yakından hisseden takımlar olarak dikkat çekiyor.
Konyaspor, ligde kalma savaşı veren takımlarla oynayacağı için kendi kaderini kendisi belirleyecek. V.Manisaspor ve Kasımpaşa ile deplasmanda karşılaşacak Konyaspor, Gaziantepspor’u sahasında ağırlayacak.
31 puanla 15. sırada yer alan Gençlerbirliği, daha çok şampiyonluk mücadelesi veren takımlarla karşılaşacak. Bu hafta Trabzonspor’a konuk olacak başkent temsilcisi, Fenerbahçe ile deplasmanda oynarken, Sivasspor ile sahasında karşılaşacak.
Ligin son sırasında yer alan ve ligden düşmeme şansını mucizelere bırakan Kasımpaşa ise V.Manisaspor ile deplasmanda, Konyaspor ile sahasında oynayacak.

Kalan maçları

Ligde şampiyonluk mücadelesi veren 4 takımın ve düşmeme savaşı içinde olan 8 takımın son 4 haftada oynayacağı maçlar ise şöyle:
F.BAHÇE: Denizli, G.Saray (D), G.Birliği, Trabzon (D)
G.SARAY: Belediye (D), F.Bahçe, Sivas (D), OFTAŞ
SİVAS: Ankara, Denizli (D), G.Saray, G.Birliği (D)
BEŞİKTAŞ: Ç.Rize (D), Bursa, A.Gücü (D), V.Manisa
G.ANTEP: V.Manisas, Trabzon, Konya (D), Belediyesi
ANKARA: Sivas (D), OFTAŞ, Ç.Rizespor (D), Bursa
BURSA: Kasımpaşa, Beşiktaş (D), Kayseri, Ankara (D)
KONYA: A.Gücü (D), V.Manisa (D), G.Antep, Kasımpaşa (D)
G.BİRLİĞİ: Trabzon (D), Belediye, F.Bahçe (D), Sivas
Ç.RİZE: Beşiktaş, Kayseri (D), Ankara, Denizli (D)
V.MANİSA: G.Antep (D), Konya, Kasımpaşa, Beşiktaş (D)
KASIMPAŞA: Bursaspor (D), A.Gücü, V.Manisa (D), Konya
ÖNCEKİ HABER

San Antonio, Jazz dinlemedi

SONRAKİ HABER

Tarladan şampiyonluğa...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...