18 Nisan 2008 00:00

DTP: Demokratik hakkımızı kullandık

Adalet Anayasa Karma Komisyonu’nun, milletvekili dokunulmazlık dosyaları için oluşturulan hazırlık komisyonları ilk çalışmalarını tamamladı.

Paylaş

Adalet Anayasa Karma Komisyonu’nun, milletvekili dokunulmazlık dosyaları için oluşturulan hazırlık komisyonları ilk çalışmalarını tamamladı. 2 Numaralı Hazırlık Komisyonu, aralarında DTP’li “Dağlıca” ekibinin de bulunduğu, haklarında 25 dokunulmazlık dosyası bulunan 15 milletvekilinin yazılı ifadelerini aldı.
Edinilen bilgilere göre Hakkari Dağlıca’da PKK tarafından kaçırılan 8 askeri Türkiye’ye getiren DTP’li Aysel Tuğluk, Osman Özçelik, Fatma Kurtulan ve Sevahir Bayındır yazılı ifade gönderdiler. DTP’li milletvekilleri, “Anayasa ve uluslararası sözleşmelerde milletvekillerine tanınan eşit hakların bize de uygulanmasını istiyoruz. Biz demokratik hakkımızı ve fikir hürriyetimizi kullandık” dediler.
Haklarında “suçu ve suçluyu övme” gerekçesiyle 16 dosya bulunan 12 DTP’li milletvekili ise aynı savunma metnini ayrı ayrı gönderdiler. DTP’liler, aldıkları karar doğrultusunda mahkemeler ve yargı dahil, Meclis hazırlık komisyonlarına sözlü savunma vermeyecekler. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

‘301 tümüyle kaldırılmalı’

SONRAKİ HABER

Ismarlama bildiri krizi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...