18 Nisan 2008 00:00

İşçiler iş bıraktı patron dize geldi

Kimya iş kolunda “Pes doğrusu HES doğrusu” sloganı ile üretim yapan HES Kimya Fabrikası’nın patronu işçilerin ücretlerini ödemiyor.

Paylaş

Kimya iş kolunda “Pes doğrusu HES doğrusu” sloganı ile üretim yapan HES Kimya Fabrikası’nın patronu işçilerin ücretlerini ödemiyor. 10 aydır ücretlerini alamayan 150 işçi alacaklarının verilmesi için iş bıraktı. Eylem üzerine işçilerle görüşmek zorunda kalan patron, alacakları ödeme sözü verdi.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin köklü firmalarından olan HES Kimya, 2005 yılında iflas gerekçesi ile kayyuma devredilmişti. Kayyum atandıktan sonra Koçero Makine AŞ adlı bir firmanın işyerine ortak edildiğini söyleyen işçiler, 2005’ten buyana 10 ay tutarında ücretlerinin verilmediğini ve artık bıçağın kemiğe dayandığını anlattılar.
‘Haklarımızı almak istiyoruz’
Gerekçe ne olursa olsun ezilenin hep kendileri olduğunu söyleyen işçiler, bunun üzerine eyleme geçtiklerini anlattılar. İki gündür 150 işçinin fabrika önünde bekleyerek taleplerinin yerine getirilmesini istediklerini anlatan işçiler “Haklarımızı alıp öyle çalışmak istiyoruz” diye konuştular. Daha önce de pek çok söz verildiğini anlatan işçiler, artık kanmayacaklarını kaydettiler.
İki gün süren eylemin ardından patron işçilerle görüşmek zorunda kaldı. Patron işçilere ödeme sözü verdi. İstemeyerek de olsa işbaşı yapan işçiler, verilen sözü takip edeceklerini dile getirdiler. İşçiler alacaklarının ödenmemesi durumunda yeniden eyleme geçecekleri uyarısında bulundular. (Kayseri/EVRENSEL)

TOKİ işçileri ücret ödemeyen taşerona öfkeli

Bolu’da, TOKİ’nin yaptırdığı konutlarda çalışan taşeron firmanın sahibi Hakan Bulak ile ücretlerini alamayan işçiler arasında kavga çıktı. Şantiye önünde toplanan işçilerin üzerine yürümesiyle panikleyerek havaya üç el ateş açan Hakan Bulak, kafasına aldığı çekiç darbesi ile yaralandı. Hakan Bulak şantiye binasına saklanırken inşaatlarda çalışan yaklaşık 100 işçi şantiye binasının önünde toplandı.
Ücretini alamayan işçilerden 29 yaşındaki Mehmet Şakir Karagöz Van’dan gelmiş. 3 aydır para alamadıklarını anlatan Karagöz, “Sabah ücretlerimizi istemek için gittik. Firma yetkilisi paramızı veremeyeceğini söyledi. Bir süre tartıştık. Daha sonra havaya ateş açtı. Diğer işçilerde şantiye binasının önüne gelince ortalık karıştı” dedi. (Bolu/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Yörsan işçisine destek

SONRAKİ HABER

ARA SIRA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...