18 Nisan 2008 00:00

Yörsan işçisine destek

Tek Gıda İş’te örgütlendikleri için Yörsan’dan atılan 402 işçiye Adana’da işçilerden ve sendikalardan destek geldi.

Paylaş

Tek Gıda İş’te örgütlendikleri için Yörsan’dan atılan 402 işçiye Adana’da işçilerden ve sendikalardan destek geldi. Yörsan ürünlerinin boykot edilmesi çağrısının yapıldığı eylemde, Başbakan’ın Türk-İş kongresinde “Özel sektörde örgütlenin” açıklamasına “Örgütlenenler işten atılıyor” cevabı verildi.
Türk-İş, DİSK, KESK, Kamu-Sen, Adana Tabip Odası ve TMMOB tarafından yapılan eylem Türk-İş binası önünden yapılan yürüyüşle başladı. “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” , “İşçilerin ateşi AKP’yi yakacak” , “Türk-iş göreve genel greve” sloganları ile İnönü parkına kadar yürüyen grup adına açıklama yapan Tek Gıda İş Güney Anadolu Bölge Başkanı Gürsel Diliçıkık, Başbakan’ın Erdoğan’a “Bize özel sektörde örgütlenin diyorsunuz örgütlendiğimiz her yerde işten atılıyoruz. Buna niye ses çıkarmıyorsunuz” diye seslendi.
Yörsan patronunun uygulamalarının hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Diliçıkık, bunun karşısında bakanlığın da sessiz kaldığını dile getirdi.
Hükümetin sadece kendi nasırına dokunulduğu zaman demokrasiden bahsettiğini aktaran Diliçıkık, en temel haklardan biri olan örgütlenme hakkının engellemesi karşısında ise umursamaz kaldığını ifade etti.
Türkiye’de sendikalaşma hakkını kullanan işçilerin açlıkla cezalandırıldığını aktaran Diliçıkık, “Tek Gıda-İş olarak herkes için demokrasi herkes için örgütlenme hakkı diyerek yola çıktık ve Yörsan’da bu bayrağı göklere diktik. Sendikal örgütlenme haklarını kullandıkları için işlerinden atılan 402 Yörsan işçisini desteklemek amacıyla tüm emekçileri Yörsan ürünlerini tüketmeme çağrısı yapıyoruz” şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından sendikacılar Yörsan ürünlerini çöplere atarak, patronu protesto ettiler. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

SSGSS Yasa Tasarısı’nda yalanlar ve gerçekler

SONRAKİ HABER

İşçiler iş bıraktı patron dize geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...