18 Nisan 2008 00:00

Muradiye ranta kurban edilemez!

Manisa Belediye Meclisi’nin, 07.01.2008 tarih ve 28 sayılı kararıyla mücavir alan sınırlarını genişletip, 2 belde belediyesini ve 9 köyü kendine bağlaması halkın tepkisiyle karşılaştı.

Paylaş

Manisa Belediye Meclisi’nin, 07.01.2008 tarih ve 28 sayılı kararıyla mücavir alan sınırlarını genişletip, 2 belde belediyesini ve 9 köyü kendine bağlaması halkın tepkisiyle karşılaştı. Muradiyeliler, birleşmeye karşı ikinci kez imza kampanyası başlattı.
Manisa Belediye Meclisi’nin aldığı karara İçişleri Bakanlığı nezdinde itiraz eden Muradiye Belediyesi ile Akgedik, Güzelköy, Karaali, Evrenos ve Veziroğlu köy muhtarlıkları, konuyu Danıştay’a taşıdılar.
Halk dikkate alınmadı
Daha önce kararın geri alınması için Manisa Belediyesi’ne 3 bine yakın imza ile başvuran Muradiyeliler, şimdi de İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile Danıştay’a sunmak üzere kararın iptali için imza topluyorlar. Muradiyeliler, belediyelerinin kapatılma kararının geri alınması için Manisa Belediye Meclisi’nin mart ayı toplantısına 300’e yakın kişiyle katılıp tepkilerini dile getirmişlerdi. Geçtiğimiz günlerde kendilerini dikkate almayan Manisa Belediyesi’ni protesto ederek Manisa Belediyesi önüne siyah çelenk koyan Muradiyeliler, sorunlarının çözümleneceğine dair kendilerine defalarca Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar ve belediye meclisince söz verilmesine rağmen kendilerinin dikkate alınmadığını, verilen sözlerin tutulmadığını belirtiyorlar.
‘Asıl gerekçe arsa rantı’
Çiftçi Murat Güven, mücavir alanını genişletmekle Manisa Belediyesi’nin haksız ve yasadışı davrandığını, yapılan işlemin gasp, suç ve insan haklarına da aykırı olduğunu belirtti. Güven, “Manisa Belediyesi’nin amacı buralara hizmet götürmek değil, çarpık kentleşmeyi getirerek arsa rant alanları sağlamaktır” dedi. Kapatılacak belediye ve köylerin kentsel rant, arsa rantı için adının geçtiğine dikkat çeken Güven, “Ülkemizin, hatta dünyanın en verimli ovası olan Gediz Ovası bu kararla yok edilecek, başta organize sanayi tesisleri olmak üzere imar ve arsa rantı yaratılacak, köylerimiz, ovalarımız ve tarım alanlarımız yok edilecektir. Bu karar bizler için bir afet kararıdır” dedi.
Karara karşıyız
Belediye Meclisi’nin aldığı kararın etik olmadığını, kendilerine anlatılmadığı için “usulen” karşı olduklarını dile getiren Muradiye Belediye Başkanı Behçet Kurtoğlu, Manisa Belediyesi’nin 20 yıl önce Horozköy’ü içine aldığını belirterek, Muradiye’nin de Horozköy gibi olmasından korktuklarını söyledi. (Manisa/EVRENSEL)

Çiftçiliğimiz biter

Dalyan Akergin (Çiftçi): Belediyemizin kapatılmasını istemiyoruz. Burası genelde çiftçilikten geçimini sağlıyor. Manisa Belediyesi’ne bağlarlarsa çiftçiliğimiz biter.
Nevzat Uludağ (Emekli): Türkiye’nin en nadir ürünlerinin yetiştirildiği bir belde olarak geleceğe daha çağdaş belediye hizmetleri verilmesi düşünülürken; Manisa’ya 10-12 km mesafede olduğumuz için mahalle olarak bağlanmayı hiçbir zaman kabul etmiyoruz.
Mehmet Dağdelen (Esnaf): Asgari ücretin 400 YTL olduğu bir ortamda Manisa’ya bir iş için gitmek en az 4-5 lira. Hadi işini belediyede görebilsen neyse, işimizi de göremeyeceğiz. Belediyemizin hizmetleri, kaynakları var; birleşince Manisa Belediyesi bize hizmet yansıtmayacak.
Barış Ödül (Lise öğrencisi): Belediyemizin kapatılması bizim için iyi olmaz. Bütün işlerimizi görmek için Manisa’ya gidip gelmek, ekonomik olarak bize zor gelecek.
Kenan Çetin
ÖNCEKİ HABER

Hastaneler birleşti ortalık karıştı!

SONRAKİ HABER

GERÇEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...