18 Nisan 2008 00:00

Hastaneler birleşti ortalık karıştı!

Merkeze bağlı 90 köy ve 9 beldenin yanı sıra çevre ilçelerden gelen hastaları da kabul eden Akhisar’da, hastanelerin birleştirilmesi sorunları büyüttü.

Paylaş

Merkeze bağlı 90 köy ve 9 beldenin yanı sıra çevre ilçelerden gelen hastaları da kabul eden Akhisar’da, hastanelerin birleştirilmesi sorunları büyüttü. Acil servis hizmetinin Mustafa Kirazoğlu Hastanesi’nde toplanması, buradaki yoğunluğun artmasına neden olurken iki devlet hastanesinin birleştirilmesi, ilçede yeni bir tartışmanın da başlamasına yol açtı. Mustafa Kirazoğlu Hastanesi’ndeki acil servise gelen onlarca hasta ve hasta yakını, bu yeni uygulamanın herhangi bir yararını görmediklerini, aksine hastaneye ‘acil’ olarak gelen hastaların uzun süre bekletildiğini söylediler.
Vatandaşların şikayetlerinin yanı sıra başta doktorlar olmak üzere hemşire ve diğer hastane çalışanlarının da üzerindeki yük artmış oldu. Hastaneye köy ve kasabaların yanı sıra çevre ilçe hastanelerinin de hasta gönderdiğini belirten hastane çalışanları, bu durumda yaşanan yoğunluğu kaldırmakta zorluk çektiklerini söylediler. Özellikle çevre ilçelerden acil servise gelen hastaların, hiçbir ayrım yapılmayarak gönderilmesi; başı ağrıyanın da ciddi yaralıların da tek bir yerde toplanması sıkıntıyı artırıyor.
Siyasi nedenler iddiası
Hastanelerin birleştirilmesi kararının ardında siyasi etkenlerin olduğu iddiaları var. Hastanelerin birleştirilmesiyle birlikte yaşanan yönetim değişiklikleri ise bu iddiaları destekliyor. Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Baştabibi Cem Ün’ün görevden alınıp yine hastane yönetiminde yer alan bazı isimlerin görev yerlerinin değiştirilmesi, çeşitli soruları da beraberinde getirdi. CHP Akhisar İlçe Başkanlığı, Akhisar’da bir süredir sağlık alanında yaşanan gelişmelerin altında siyasi nedenlerin olduğu iddiasında bulundu. CHP Akhisar İlçe Başkanı Güngör Lalancı, Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Baştabibi Cem Ün’ün niye görevden alındığı, yapımına başlanan modern ek binanın inşaatının neden durduğu hakkında kamuoyunun yeterince bilgilendirilmediğini belirterek, bu konuların takipçisi olacaklarını söyledi.
Baştabip uygulamayı övdü
Akhisar Devlet Hastanesi ile Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nin birleştirilmesinden sonra baştabipliğe getirilen Muzaffer Balsoy ise konuyla ilgili, “Her iki hastanede bulunan iki acil servisi, kentin merkezinde olduğu için teke indirdik. Mustafa Kirazoğlu hizmet binasında görev yapacak olan acil servisin doktor ve hemşire sayısını artırdık” diyerek uygulamayı savundu. (Akhisar/EVRENSEL)
Arda Armutlu
ÖNCEKİ HABER

‘Başımıza taş yağdıracaklar’

SONRAKİ HABER

Muradiye ranta kurban edilemez!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa