18 Nisan 2008 00:00

‘Başımıza taş yağdıracaklar’

Manisa’nın Turgut Özal Mahallesi’nde kurulma ruhsatı alan taş ocağı mahallelileri ayağa kaldırdı.

Paylaş

Manisa’nın Turgut Özal Mahallesi’nde kurulma ruhsatı alan taş ocağı mahallelileri ayağa kaldırdı. Yıllar önce mahallenin yanına kurulan belediyenin çöp toplama alanı nedeniyle sağlıksız koşullarda yaşamak zorunda bırakılan mahalleliler, şimdiyse taş ocağı nedeniyle mağdur edilmek isteniyor.
Yaklaşık beş bin kişinin yaşadığı Turgut Özal Mahallesi sakinleri, hareketli ve kaygılı günler geçiriyorlar. Taş ocağının mahalleden yüksek bir alana kurulacak olması, mahalle halkını, can güvenliklerinin ortadan kalkacağı düşüncesiyle kaygılandırıyor.
Mahalleliler, taş ocağının kurulmasına engel olmak için bir araya gelerek komisyon oluşturdular. Geçtiğimiz hafta sonu eylem yapan mahalle halkı, bu girişimi engelleme konusundaki kararlılığını gösterdi. Halk, yürütmeyi durdurma davası da açacak.
Talat Yılmaz’a ait olan taş ocağı işletmesinin bir yıl önce ruhsat almak için Manisa Belediyesi’ne başvurduğu ve belediyenin, taş ocağının yerleşim yerine olan yakınlığı nedeniyle ruhsata izin vermediği biliniyor. İdari Mahkeme’ye başvuran Talat Yılmaz’ın mahkemeyi kazanması üzerine, Manisa Belediyesi ruhsat için onay verdi. Ancak ocağın kurulacağı alanda hiçbir inceleme yapılmaması ve Turgut Özal Mahallesi’nin bu bölgede yokmuş gibi gösterilmesi, yapılan işlemin yasal olmadığı yorumlarını da beraberinde getirdi. Belediye Basın Danışmanı Bilal Demir gazetemize yaptığı açıklamada, “Biz de buraya taş ocağı açılmasını doğru bulmuyoruz” şeklinde konuştu. (Manisa/EVRENSEL)

‘Yaşama hakkımızı elimizden alıyorlar’

Mahalleliler ise taş ocağına karşı olduklarını belirterek engellemek için ellerinden geleni yapacakların söylediler.
Taş ocağının kurulacağı yerin mahalleye iki yüz metre uzaklıkta olduğunu söyleyen Recep Bakşi, “Bizce bu ruhsat Ankara’dan alındı. Taş ocağı yapılacak olursa yaşamımız tehlikeye girecek, patlatılan her dinamit bir can anlamına gelecek” dedi. “Mahallemizin yanında çöplük var, her yerel seçim öncesi çöplüğün kaldırılacağı sözü veriliyor” diyen Muhsin Keleş ise şimdi de taş ocağı kurulmasına izin verilmesini eleştirdi. Bölgenin şehrin gelişmeye en eyverişli yeri olduğunu belirten Derviş Şimşek de “Ama buraları yok etmeye çalışıyorlar. Bir yanımızda çöp bir yanımızda belediyenin şantiyesi şimdide taş ocağı kurarak yaşama hakkımızı elimizde almak istiyorlar” şeklinde konuştu. Devlet bu ocağa izin verse de kendilerinin izin vermeyeceğini kaydeden Alican Efe, “Yıllarca çalıştık başımızı sokacak birer ev yaptık. Şimdi evlerimizi başımıza yıkmaya çalışıyorlar” dedi. “Oy aldıkları insanların başlarına taş yağdıracaklar” diyen Mehmet Eksik, el ele, omuza vererek bu işin üstesinden geleceklerini belirtti.
Cafer Ay-Günay Ayaz
ÖNCEKİ HABER

Emlakdere’ye yıkım ve ceza

SONRAKİ HABER

Hastaneler birleşti ortalık karıştı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...