18 Nisan 2008 00:00

Bacca için sevgi ve barış anıtı dikilecek

Gebze’de tecavüz edildikten sonra öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca için cesedinin bulunduğu yere bir sevgi ve barış anıtı dikilecek.

Paylaş

Gebze’de tecavüz edildikten sonra öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca için cesedinin bulunduğu yere bir sevgi ve barış anıtı dikilecek. Ailesi, öldürülen kızları için Milano’da açılacak sergide Pippa’nın çektiği, katili Murat Karataş’ın fotoğrafına da yer verecek.
Öte yandan Bacca’nın maruz kaldığı olaya Ankaralı ve Adanalı kadınlardan da tepki geldi. Adana’da Eğitim Sen önünde bir araya gelen Kadın Emeği Kolektifi, Sosyalist Feminist Kolektifi, EMEP, Eğitim Sen, İHD, EKD, DİP Girişimi, YDİ Çağrı ve DÖKH üyesi kadınlar, Kültür Sokağı girişine kadar yürüdüler. Burada yapılan basın açıklamasında Bacca’nın karşılaştığı durumun erkek şiddetinin bir sonucu olduğu belirtilerek, kadınların tacizi, tecavüzü ve her türlü kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak ve sorumlulardan hesap sormak için sabırla mücadelelerine devam edecekleri vurgulandı.
Ankaralı kadınlar da önceki akşam Kızılay Postanesi önünde toplandılar. Atatürk Bulvarı’nda “Tecavüz her yerde, öfkemiz büyük” pankartı açan kadınlar adına yapılan açıklamada ise “Taciz ve tecavüz yöntemleriyle bedenlerimiz ve irademiz teslim alınmak isteniyor” denilirken, kadınların örgütlü cinsel şiddete, “devlet tecavüzüne” her zaman “hayır” dedikleri bildirildi.
Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara da Bacca’nın Türkiye’de tecavüz edilerek öldürülmesinin, ataerkil şiddetin bir yansıması olduğunu belirtti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Kentsel ‘bölüşüm’ projesi

SONRAKİ HABER

‘Paramız yok diye çocuğumuz ölecek mi?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...