18 Nisan 2008 00:00

Kalmaksan patronu protesto edildi

Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Kalmaksan’da yaşanan işçilere yönelik saldırılar protesto edildi.

Paylaş

Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Kalmaksan’da yaşanan işçilere yönelik saldırılar protesto edildi.
Kalmaksan fabrikasında çalıştığı sırada, yazdığı bir yazı nedeni ile işten atılan Erol Özdemir, kendisine destek amacıyla fabrika önünde basın açıklaması yapmak isteyen işçi arkadaşları ile birlikte saldırıya uğramıştı. Saldırıyı gerçekleştiren fabrika patronu ve adamları işçilerin çeşitli yerlerinden yaralanmasına ve bir bayan işçinin kolunun kırılmasına neden olurken olay yerine gelen jandarma ise işçileri gözaltına almıştı.
Konu ile ilgili olarak dün öğle saatlerinde bir araya gelen sendika, siyasi parti ve kitle örgütü temsilcileri düzenledikleri yürüyüş ve basın açıklaması ile yaşananları protesto etti. Çiğli Organize’de toplanarak fabrika önüne yürüyen emekçiler adına açıklamayı saldırıya uğrayan Erol Özdemir yaptı. Kölelik düzeninin gerçek yüzünün, tersanelerde, Davutpaşa katliamında, 9 mevsimlik işçinin hayatını kaybettiği Eskişehir yolunda görüldüğünü belirten Özdemir, “Patronların örgütlü işçilerin ise örgütsüz olduğu Çiğli Organize’de işçiler emeğini ve onurunu korumak için mücadele etmeli ve örgütlenmelidir” dedi.
Açıklamaya aralarında, Genel-İş Bölge ve İzmir şubeleri, Belediye-İş İzmir şubeleri, Eğitim Sen 2 No’lu Şube, TÜMTİS, EMEP, ÖDP Çiğli ilçe örgütleri ile Pir Sultan Abdal Derneği’nin de bulunduğu çok sayıda kurum temsilcisi katıldı. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Maliye Bakanı’na istifa çağrısı

SONRAKİ HABER

1 Mayıs’ın tatil ilan edilmesi istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...