18 Nisan 2008 00:00

Maliye Bakanı’na istifa çağrısı

Türk Sağlık-Sen üyesi sağlık emekçileri, bugüne kadar ücretsiz yedikleri öğlen yemeğinin paralı olmasını, Maliye Bakanlığı önünde protesto ettiler.

Paylaş

Türk Sağlık-Sen üyesi sağlık emekçileri, bugüne kadar ücretsiz yedikleri öğlen yemeğinin paralı olmasını, Maliye Bakanlığı önünde protesto ettiler. Sağlıkçılar Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a “istifa”ya çağırdılar.
Burada bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, iktidarın röntgen teknisyenlerinin çalışma saatlerinin yükseltildiğini, devlet hastanelerinin özelleştirilmesiyle personelin tamamını sözleşmeli yapmayı amaçladığını, şimdi de öğle yemeklerini parale hale getirdiğini söyledi. Kahveci, yemeğin paralı hale getirilmesinde hukuksuz bir yolun da izlendiğini, yasa ve yönetmeliklerin çiğnendiğini kaydetti.
Çalışanların, yüzde 2 zamla açlığa mahkum edildiğini, yemekten para istenerek de verilen zammın 10 kat fazlasıyla alındığını kaydeden Kahveci, Maliye Bakanı Unakıtan’a “Yönettiğiniz Maliye üç ayda iflas etti. 2 artı 2 zam çoktan eridi” diye seslendi. “Unakıtan istifa” sloganları atılırken, sağlık çalışanlarının öğlen dışarıda yemek yiyeceği için sağlık hizmetinin aksayacağı uyarısında bulunan Kahveci, genelge aleyhine dava açtıklarını ve imza kampanyası başlattıklarını dile getirerek Unakıtan’a “yemeğimizden elini çek” diye seslendi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Atabeyler ve Ergenekon’un yolları mahkemede kesişti

SONRAKİ HABER

Kalmaksan patronu protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...