19 Nisan 2008 00:00

Fenerbahçe moral arıyor

Süper Lig’in 31. haftası bugün oynanacak 6 karşılaşmayla açılacak. Haftaya en yakın takipçisi Galatasaray’ın önünde averajla lider giren Fenerbahçe, ligin rahat ekiplerinden Denizlispor ile karşılaşacak.

Paylaş

Süper Lig’in 31. haftası bugün oynanacak 6 karşılaşmayla açılacak. Haftaya en yakın takipçisi Galatasaray’ın önünde averajla lider giren Fenerbahçe, ligin rahat ekiplerinden Denizlispor ile karşılaşacak. Sarı-lacivertli ekip Denizlispor engelini kayıpsız geçip son 3 haftaya zirvedeki yerini koruyarak girmek amacında. Ligde geçen hafta deplasmanda son saniyelerde kalesinde gördüğü golle berabere kalarak 2 puan yitiren Fenerbahçe, Denizlispor karşısında alacağı 3 puanla, 32. haftada ezeli rakibi Galatasaray ile yapacağı derbi maç öncesinde moral bulmak istiyor. Sarı-lacivertli ekipte sarı kart cezalısı Vederson, bugünkü mücadelede forma giyemeyecek.
Ege temsilcisi ise, güçlü rakibinden puan kopararak orta sıralardaki yerini biraz daha sağlamlaştırmanın hesabını yapıyor.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşma Lig TV’den naklen yayınlanacak.
34. buluşma
Fenerbahçe ile Denizlispor, ligde bugün 34. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar yapılan 33 lig maçında sarı-lacivertliler 20, yeşil-siyahlılar ise 4 galibiyet elde ederken, 9 maç da berabere sonuçlandı. F.Bahçe’nin attığı toplam 76 gole, Ege temsilcisi 31 golle karşılık verebildi.
İki takım arasında sezonun ilk yarısında Denizli’de yapılan maçı Fenerbahçe 1-0 kazanmıştı.
Denizlispor’un İstanbul’da galibiyeti yok
Fenerbahçe ile Denizlispor arasında İstanbul’da yapılan lig maçlarında sarı-lacivertli ekibin büyük üstünlüğü göze çarpıyor.
İki takım arasında İstanbul’da yapılan 15 lig maçında, Fenerbahçe 13 galibiyet alırken, 2 maç berabere sonuçlandı ve Denizlispor, Fenerbahçe’ye karşı deplasmanda galibiyet elde edemedi.
Son yıllarda zorlanıyor
Fenerbahçe, son 4 sezonda Denizlispor ile yaptığı 7 lig maçından 4’ünde puan kaybederken, tarihe geçen 2005-06 sezonunun son haftasında deplasmanda 1-1 berabere kalarak, şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray’a kaptırmıştı. İki takım arasında son 4 sezonda yapılan 7 lig maçından 3’ünü Fenerbahçe, 1’ini Denizlispor kazanırken, 3 maç da berabere sonuçlandı.
Sivasspor’da tek hedef galibiyet
Şampiyonluk yarışını sürdüren takımlardan Sivasspor, tehlikeli bölgeden uzaklaşmak isteyen Ankaraspor’u konuk edecek. Sivasspor zirve yarışındaki iddiasını koruyabilmek için bu karşılaşmadan mutlak galibiyetle ayrılmayı hedefliyor. Başkent ekibi ise bu zorlu deplasmandan galibiyetle dönerek rahat bir nefes almak istiyor.
Süper Lig’de haftanın programı:
Bugün:
15.00 Ankaragücü-Konyaspor
15.00 Trabzonspor-Gençlerbirliği
15.00 Bursaspor-Kasımpaşa
15.00 Sivasspor-Ankaraspor
15.00 G.Antepspor-V.Manisaspor
19.00 Fenerbahçe-Denizlispor
Yarın:
15.00 OFTAŞ Spor-Kayserispor
15.00 Ç.Rizespor-Beşiktaş
19.00 Belediyespor-Galatasaray
(SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Nisanın en değerlisi Hidayet

SONRAKİ HABER

Laurel Canyon tv8 20.25

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...