19 Nisan 2008 00:00

İzmir’de kitaplı günler başlıyor

TÜYAP İzmir Kitap Fuarı 13. kez İzmirlilerle buluşuyor.

Paylaş

TÜYAP İzmir Kitap Fuarı 13. kez İzmirlilerle buluşuyor. Tüyap Fuarcılık ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından gerçekleştirilen fuarın bu yılki teması ‘Ege’de Şiir’ olarak belirlendi. 280 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen Kitap Fuarı’nda konferans, söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 139 kültür etkinliği gerçekleştirilecek. İmza günlerinde 500 yazar, okurlarıyla buluşup, kitaplarını imzalayacak. İzmir, bu yıl “Ege’de Şiir” teması kapsamında başta fuarı onurlandıran Arif Damar olmak üzere çok sayıda değerli şairi konuk edecek. Programda, fuarın konuğu olan Arif Damar ve şiiri üzerine paneller, söyleşiler ve Arif Damar’ın şiirlerinden oluşan dinletiler yer alacak. Tema çerçevesinde düzenlenecek etkinliklerle bir şairler buluşması gerçekleştirilecek.
Fuarın sergileri
Geleneksel hale gelen TÜYAP Çocuk Kulübü etkinliklerinde bu sene de yazarlarla söyleşi, okuma saatleri, müzik dinletisi, Uzay Kampı Türkiye tarafından düzenlenecek bilimsel etkinlikler gerçekleştirilecek. Fuar önemli sergilere de ev sahipliği yapıyor. Fuar kapsamında iki fotoğraf sergisi yer alacak. Kamil Koç - Yolculuk dergisi tarafından düzenlenen ve fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş’ın Türkiye fotoğraflarından oluşan ‘Anadolu’da Yolculuk’ sergisi İstanbul ve Bursa Kitap Fuarı’nın ardından İzmir’deki okurlarla buluşacak. Fuarda gerçekleştirilecek diğer fotoğraf sergisi Reha Akçakaya’nın 1995-2007 yılları arasında çektiği siyah beyaz çalışmalarından oluşan ‘Adagio’ sergisi. Doğa fotoğraflarının kızıl ötesi teknikle çekilmesi sonucu oluşturulan sergide 25 fotoğraf yer alıyor.
Daha önce Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde açılan “Bir Fotoğraf Camı / Çektiği ve Çekemediği Fotoğraflarıyla Sabahattin Ali” adlı sergi, bu kez 13. İzmir Kitap Fuarı’na konuk oluyor. Sergide yazarın kendi çektiği “sanatsal” olarak nitelendirilebilecek fotoğraflara ve dostlarının çektiği fotoğraflarına yer veriliyor. Kitap Fuarı kapsamında ayrıca karikatür sergileri düzenlenecek. Semih Poroy’un Cumhuriyet gazetesi Kitap ekinde yer alan karikatürlerinden oluşan Feklavye sergisi, İzmir Karikatürcüler Topluluğu’nun hazırladığı ‘Sinema ve Kadın’ ve ve Saat Kulesi Topluluğu’nun hazırladığı ‘Nasreddin Hoca 800 Yaşında’ başlıklı karikatür sergileri karikatürleri görülebilir. İzmir Kitap Fuarı’nda düzenlenecek diğer önemli sergi değerli yazar Cevdet Kudret’in yaşamından kesitler, fotoğraflar ve eserlerinden oluşan ‘Cevdet Kudret 100 Yaşında’ sergisi. Girişin ücretsiz olduğu fuar, 19-26 Nisan 2008 tarihleri arasında 11:00-20:00 saatleri arasında ve kapanış günü olan 27 Nisan 2008 tarihinde ise 11:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. (İzmir/EVRENSEL)

İlk günden seçmeler
KONFERANS SALONU I
Saat:13:00-13:45
Söyleşi: “İktidar Benim, Ne İstersem Söylerim”
Konuşmacı: Sevgi Özel
Düzenleyen: Cumhuriyet Kitapları
Saat:14:00-15:15
Söyleşi: “Arkeoloji ve Sanat Yayıncılığında 30 Yıl (1978-2008)”
Konuşmacılar: Altan Çilingiroğlu, Recep Meriç, Şadan Gökovalı, Muzaffer Tunçağ, Nezih Başgelen
Düzenleyen: Arkeoloji ve Sanat Yayınları
Saat:16:45-17:45
Söyleşi: “60 Kuşağı ve Şiir”
Konuşmacılar: Ataol Behramoğlu, Sennur Sezer
Düzenleyen: Evrensel Basım Yayın
Saat:18:00-19:15
Söyleşi: “Kuantum Sıçraması ve Kuantum Koçluğu ”
Konuşmacı: Ferhan Efeçınar
Düzenleyen: Sistem Yayıncılık
KONFERANS SALONU II
Saat:16:30-17:30
Söyleşi: “Çağdaşımız Komünist Manifesto”
Konuşmacı: Nail Satlıgan
Düzenleyen: Yordam Kitap
Saat:17:45-18:45
Atölye Çalışması: “Yaratıcı Yazarlık”
Konuşmacı: Aydın Şimşek
Düzenleyen: Kanguru Yayınları
KONFERANS SALONU III
Saat:14:00-15:00
Panel: “ Ayyıldız Altında Sürgün”
Yöneten: Gülay Kızılocak
Konuşmacılar: Faruk Şen, Deniz Kavukçuoğlu, Peter Kolb (Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu), Abdullah Demir
Düzenleyen: Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı
Saat: 15:15-16:45
Panel: “Bir Gökkuşağı Nasıl İnerse”
(Arif Damar Şiiri)
Yöneten: Enver Ercan
Konuşmacılar: Doğan Hızlan, Pelin Batu, Orhan Alkaya, Haydar Ergülen, Namık Kuyumcu
Düzenleyen: Türkiye Yazarlar Sendikası-TÜYAP
ÖNCEKİ HABER

SU

SONRAKİ HABER

Arif Damar’ın şiirine giriş denemesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...