19 Nisan 2008 00:00

Batı Şeria’da tam abluka

İsrail ordusu, Hamursuz (Pesah) Bayramı nedeniyle, Batı Şeria’da tam abluka uygulaması başlattı. İsrail ordusunun açıklamasında, güvenlik gerekçesiyle uygulanan ablukanın, dün gece yarısından itibaren yürürlüğe girdiği belirtildi.

Paylaş

İsrail ordusu, Hamursuz (Pesah) Bayramı nedeniyle, Batı Şeria’da tam abluka uygulaması başlattı. İsrail ordusunun açıklamasında, güvenlik gerekçesiyle uygulanan ablukanın, dün gece yarısından itibaren yürürlüğe girdiği belirtildi. Açıklamaya göre abluka, yarın başlayacak ve 8 gün sürecek bayram süresince devam edecek. Açıklamada, abluka sırasında alınacak önlemlerden gazeteci, avukat, tüccar ve insani yardım örgütlerinin etkilenmeyeceği savunuldu.
Öte yandan İsrail askerlerinin Batı Şeria’da düzenledikleri baskında Filistinli bir militanı öldürdükleri bildirildi. Görgü tanıkları ve sağlık görevlileri, askerlerin, Nablus yakınında Balata mülteci kampında El Aksa Şehitleri Tugayı’na ait bir binayı kuşattığını söylediler. Saldırıda örgütün kamp lideri Hani El Kabi’nin açılan ateşte öldüğü, binadaki İslami Cihad üyesinin de ağır yaralandığı ve İsrail askerlerince tutuklandığı kaydedildi. Batı Şeria’nın El Halil kentini ziyaret eden Alman milletvekillerinin, Yahudi yerleşimciler tarafından sözlü tacize uğradıkları ve tehdit edildikleri, İsrail güvenlik güçlerinin duruma müdahale etmemesi üzerine ziyaretlerini yarıda kestikleri belirtildi.
Alman Meclisi Hukuk Komisyonu üyesi 7 milletvekili, bir açıklama yaparak El Halil ziyaretlerine başladıkları sırada Yahudi yerleşimcilerin tehdit ve hakaretine uğradıklarını söyledi. Açıklamada, İsrail askerinin ve polisinin duruma müdahale etmede isteksiz olmasını ve kendilerine güvenliklerinin garanti edilemeyeceğinin söylenmesini şaşkınlıkla karşıladıkları ifade edildi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ABD askerlerinin yarısı travma yaşıyor

SONRAKİ HABER

Bush ve Brown İran’ı konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...