19 Nisan 2008 00:00

ABD askerlerinin yarısı travma yaşıyor

ABD’de bir düşünce kuruluşu tarafından yapılan araştırma Amerika’nın Ortadoğu’da sürdürdüğü işgal ve yıkımın kendi askerleri üzerinde de ciddi travmatik sonuçlar doğurduğunu ortaya koydu.

Paylaş

ABD’de bir düşünce kuruluşu tarafından yapılan araştırma Amerika’nın Ortadoğu’da sürdürdüğü işgal ve yıkımın kendi askerleri üzerinde de ciddi travmatik sonuçlar doğurduğunu ortaya koydu. RAND Corporation isimli kuruluş tarafından yayınlanan “Savaşın Görünmeyen Yaraları” başlıklı araştırmaya göre, savaş gazilerinin yüzde 18.5’inde yani yaklaşık 300 bininde “travma sonrası stres bozukluğu ve depresyon” görüldü.
Askerlerin yaklaşık yüzde 19’una tekabül eden 320 bin asker de “olası kafa travması” yaşadı. Hem kafa travması geçiren hem de travma sonrası stres bozukluğu ve depresyona yakalananlardan yalnızca yüzde 7’si bu durumu üslerine bildirdi.
Raporda, geçen yıl ruhsal sorunları olan askerlerden yalnızca yüzde 53’ünün yardım istediğine de yer verildi. Raporda, askerlerin yardım istememesinin, bu tür sorunları olduğunun ortaya çıkmasının kariyerlerini zedeleyeceği ya da aile ve arkadaş çevrelerinin kendilerine yardım edeceği inancı gibi nedenleri bulunduğu belirtildi.
RAND Corporation’un raporuna göre, travma sonrası stres bozukluğu ve depresyon daha çok kadınlarda ve yedek askerlerde görüldü. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Başarısızlık ya da ölüm Bush’un seçimi

SONRAKİ HABER

Batı Şeria’da tam abluka

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...