19 Nisan 2008 00:00

Moğolistan ve G. Afrika’da protesto

Moğolistan’nın başkenti Ulan Batur’da binlerce kişi, artan gıda fiyatlarıyla ilgili hükümetin önlem alması talebiyle gösteri yaptı.

Paylaş

Moğolistan’nın başkenti Ulan Batur’da binlerce kişi, artan gıda fiyatlarıyla ilgili hükümetin önlem alması talebiyle gösteri yaptı. Yaklaşık 20 bin gösterici, “Gıda fiyat artışlarını durdur”, “İşçi sınıfının maaşlarını artır” yazılı pankartlar taşıyarak, pirinç, et ve un fiyatlarındaki artışın kontrol altına alınmasını talep etti.
Sendika Konfederasyonu Başkanı S. Ganbaatar, “hükümetten, bir avuç şirketi zengin ederken binlerce Moğolistanlının hayatını zorlaştıran tüketici fiyatlarındaki artışı durdurmak için somut adımlar atmasını istediklerini” söyledi. Ganbaatar, hükümet gerekli önlemleri almazsa ülke çapında genel greve başvurmak zorunda kalacaklarını bildirdi.
Güney Afrika’daki en güçlü işçi sendikaları federasyonu Cosatu, ülkedeki gıda ve elektrik fiyat artışlarını protesto etti. Johannesburg’da düzenlenen protesto yürüyüşünde işçiler, sokaklarda gıda fiyatlarındaki artışın durdurulması talebi ile elektrik kesinti maliyetinin toplumun en yoksul kesimine çıktığını belirten pankartlar taşıdılar. Kent merkezinde düzenlenen yürüyüşe, 5 bin kişi katıldı.
Madencilik ve imalat dahil birçok sektör çalışanını bir araya getiren ve 1 milyondan fazla işçiyi temsil eden Cosatu, gıda fiyatlarındaki artışa duyulan öfkenin Haiti, Kamerun, Nijer ve Burkina Faso’daki gibi Güney Afrika’da da isyanlara yol açabileceği uyarısında bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Arjantin’de 70 bin hektar alan yandı

SONRAKİ HABER

Başarısızlık ya da ölüm Bush’un seçimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...