19 Nisan 2008 00:00

İçişleri Bakanı Taksim’i kabul etmedi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama kararı olan Türk-İş, DİSK ve KESK genel başkanlarıyla görüştü. Bakan Atalay’ın görüşmede “Taksim dışında bir alanda kutlayın” dediği öğrenildi

Paylaş

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama kararı olan Türk-İş, DİSK ve KESK genel başkanlarıyla görüştü. Bakan Atalay’ın görüşmede “Taksim dışında bir alanda kutlayın” dediği öğrenildi.
Beşir Atalay’ın çağrısıyla yapılan toplantıya Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ile KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul katıldı. Basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürdü.
Görüşme sonrasında, açıklama yapan Kumlu, Bakan’ın daveti üzerine geldiklerini ve 1 Mayıs’la ilgili değerlendirme yaptıklarını söyledi. Bakan’ın, Taksim’e ilişkin hassasiyetlerini dile getirdiğini, ayrıca 1 Mayıs’ın tatil olması doğrultusunda önerge verdiklerini, konunun Bakanlar Kurulu’nda da görüşüleceğini söylediğini aktaran Kumlu, Bakan Atalay’ın da üç konfederasyonun da konuyu yetkili organlarında değerlendireceklerini ifade etti.
Bakan’a,1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama kararını ilettiklerini kaydeden Kumlu, “İzin verilmemesi halinde de Taksim’e çıkacak mısınız?” sorusu üzerine “Değerlendireceğiz” dedi. Görüşmenin ardından üç konfederasyon başkanı Türk-İş Genel Merkezi’nde bir görüşme yaptılar. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Meclis’te 301 gerilimi

SONRAKİ HABER

Üniversite öğrencileri tersane işçileri için yürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...