19 Nisan 2008 00:00

Ismarlanan bildiri yayınladı

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde (AKPM), AKP hakkında Anayasa Mahkemesi’nde açılan davaya ilişkin sabah imzaya açılan bildiri resmen yayımlandı

Paylaş

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde (AKPM), AKP hakkında Anayasa Mahkemesi’nde açılan davaya ilişkin sabah imzaya açılan bildiri resmen yayımlandı. AKPM, Türk heyetindeki CHP ve MHP’li milletvekillerinin tepkisine rağmen bildiriyi yayımlarken, AKPM Başkanı Luis De Puig, bildiri yayınlama talebinin “Türk parlamenterlerden geldiğini” açıklamıştı.
Bildiriyi imzalayan AKPM üyesi 21 parlamenter arasında Hristiyan Demokrat, Sosyalist, Liberal ve Birleşik Sol grup başkanları da bulunuyor. Bildiri metninde, kapatılma davasından ve Anayasa Mahkemesinin açılan davayı incelemeye alma kararından ‘endişe duyulduğu’ belirtildi. Bildiride, Türk yargısının, parti kapatma ve siyasi yasak konusunda, AİHM’in verdiği örnek kararları dikkate alması, Türkiye’ye demokratik reformlara devam etmesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine uygun olarak siyasi partilerle ilgili yasada anayasal reformlar yapılması çağrısında bulunuldu.
Bildiri, altına imza atan parlamenterleri bağlıyor ve AKPM’nin ortak tavrı olarak kayıtlara geçmiyor. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

İkinci görüşme 7 Mayıs’ta

SONRAKİ HABER

Genç, Erdoğan’dan ‘kınama’ istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa