19 Nisan 2008 00:00

İkinci görüşme 7 Mayıs’ta

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum Yönetimi Devlet Başkanı Dimitris Hristofyas, 7 Mayıs’ta Lefkoşa’daki Ledra Palace Otel’de yeniden bir araya gelecek

Paylaş

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum Yönetimi Devlet Başkanı Dimitris Hristofyas, 7 Mayıs’ta Lefkoşa’daki Ledra Palace Otel’de yeniden bir araya gelecek.
Slovakya Güney Kıbrıs Büyükelçiliğinin organizasyonuyla ara bölgede rutin toplantılar yapan Türk ve Rum siyasi partilerin aldıkları ortak karar uyarınca, iki liderin buluşması, Slovakya Büyükelçisi Anna Turnicova’nın girişimleri sonucunda kesinleşti.
Talat ve Hristofyas, 7 Mayıs Çarşamba günü saat 19.00’da sosyal içerikli toplantıda buluşacak. Resepsiyon niteliğindeki toplantıya, siyasi partilerin temsilcileri de katılacak.
Heyetler işe başladı
Kıbrıs’ta kurulan çalışma grupları ve teknik komiteler, çalışmalarına ara bölgede düzenlenen törenle başladı. Böylece, Ledra Caddesi’ndeki Lokmacı Kapısının açılmasından sonra adada yeni bir adım atıldı.
Ara bölgede düzenlenen törene KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’un Temsilcisi Özdil Nami ve Rum Başkanlık Komiseri Yorgo Yakovu hazır bulundu. Törene ayrıca BM Genel Sekreteri’nin Özel Temsilci Vekili Elizabeth Spehar da katıldı. Spehar, “Çalışma gruplarının liderlerin yapıcı tavrının kanıtı” olduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Toptan: Boykot askere yakışmaz

SONRAKİ HABER

Ismarlanan bildiri yayınladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa