19 Nisan 2008 00:00

İHD: Cezaevlerinin durumu endişe verici

Taksim Tramvay Durağı’nda bir araya gelen İHD İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu, cezaevlerinde yaşanan insan hakları ihlallerine ilişkin basın açıklaması yaptı

Paylaş

Taksim Tramvay Durağı’nda bir araya gelen İHD İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu, cezaevlerinde yaşanan insan hakları ihlallerine ilişkin basın açıklaması yaptı. Komisyon, cezaevlerinde gelişebilecek olumsuzluklardan, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tutukluevleri Genel Müdürlüğü ile tüm cezaevleri yetkili kurumlarını sorumlu tutacaklarını açıkladı.
Açıklamayı yapan İHD Cezaevi Komisyonu Üyesi Sevim Kalman,Türkiye’de halen tutuklu ve hükümlülerin ölümüne neden olan politikaların devam ettiğini vurguladı. Adalet Bakanlığı tarafından çıkarılan 45/1 genelgesinin uygulanmadığına, işkence ve onur kırıcı aramaların ise devam ettiğine işaret eden Kalman, ayrıca görüş ve telefon haklarının kullanımında Türkçe konuşmanın dayatıldığını ifade etti.
Abdullah Öcalan’ın durumu
Abdullah Öcalan’ın durumuna da değinen Kalman, dünyanın hiçbir yerinde kişiye özel kanun çıkarılmadığı gibi kişiye özel hapishanenin de bulunmadığını belirtti. 9 yıldır ağır ve askeri tecrit koşullarında tek başına tutulan Öcalan’ın durumunun endişe verici olduğunu söyledi. (İstanbul/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Şırnak Newroz’una soruşturma

SONRAKİ HABER

ROJEV

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...